U Velikoj vijećnici Grada Zadra upriličeno je primanje za članove zbor "Emozioni in canto" iz Padove, grada prijatelja Grada Zadra. Na desetu obljetnicu potpisivanja povelje o prijateljstvu dvaju gradova, zamjenik gradonačelnika Dražen Grgurović primio je članove zbora i zaželio im dobrodošlicu u Zadar.

Večeras u 20.00 sati, u Gradskoj loži na Narodnom trgu, zbor iz Padove „Emozioni in canto“ koji broji 22 člana  održat će svoj koncert.  Zborom ravna dirigent Giuseppe Marchioro, a jedna od članica zbora je i dugogodišnja voditeljica međunarodne suradnje u Gradu Padovi, gđa Antonia Ranieri. Izvest će skladbe različitih autora, duhovne, tradicionalne i druge, a među skladbama prevladavaju one skladatelja G. Malateste.
Zboru će osim predstavnika Grada Zadra, biti domaćin i zadarski pjevački zbor „Petar Zoranić“ koji će organizirati upoznavanje i druženje nakon koncerta u svojim prostorijama, te dogovore o budućoj suradnji.

  

Vezane fotografije

Zbor iz Padove "Emozioni in canto" u Zadru Zbor iz Padove "Emozioni in canto" u Zadru Zbor iz Padove "Emozioni in canto" u Zadru