Zadar treći na svijetu po broju prijavljenih za utrku Wings for life
Zadar treći na svijetu po broju prijavljenih za utrku Wings for life

Sportska utrka sa krajnjim humanitarnim ciljem, Wings For Life World Run sve je bliže svojem startu koji će se dogoditi  04. svibnja, točno u 12.00, istovremeno na 35 svjetskih lokacija na pet kontinenata.

Ovaj jedinstveni sportski projekt okupit će veliki broj ne samo profesionalnih trkača već i mnogobrojne druge rekreativce, trkače ili samo šetače.

Tako valja spomenuti da je lista natjecatelja iz dana u dan sve duža i duža te da je Zadar u jednom trenutku bio 3. grad na svijetu po broju prijava da bi onda pao na 4. mjesto jer ga je prestigla Belgija sa deste trkača više da bi onda u stilu pravog sportskog dvoboja momci iz MNK "Varoš", kao jedni od supportera utrke "oteli" i vratili Hrvatskoj i Zadru 3. mjesto sa svojih 11 članova prijavljenih za utrku prestignuvši u tom trenutku Belgiju za 1-og trkača/icu.

Trenutno u poretku prijava vode Tajvan sa 3200 prijava te Austrija sa cca 2800 prijava (u Zadru ih je trenutno blizu 700 prijavljenih).

Hoće li Zadar dopustiti da "tamo neki Tajvan ili Austrija" budu prvi na svijetu po prijavljenim sudionicima?

Hoće li Zadar biti taj grad koji će biti "svjetski prvak" po broju sudionika 04. Svibnja?

Pogotovo ako se zna da je to manje od prosjeka gledatelja koji pohode košarkaške utakmice u Zadru.

Da je Zadar atraktivna destinacija ne samo u ovom slučaju pokazuje i činjenica da su se za utrku u Zadru prijavilo trenutno oko 50 stranih državljana koji dolaze iz sljedećih zemalja sa 3 kontinenta: Meksiko, SAD, Španjolska, BIH, Slovenija, Velika Britanija, Češka, Austrija, Njemačka, Rusija, Poljska, Italija, a još je ostalo skoro dva mjeseca do završetka prijava!

Također,već sada se na listi mogu vidjeti i imena mnogih javnih osoba poput gradonačelnika Božidara Kalmete, veslača Fantele, Marenića i Kostova, kompletne momčad MNK ALUMNUS iz Zagreba, članove Ju Jitsu kluba Zadar, fotomodela Nevene Dujmović, voditelja Ivana Šarića, gimnastičara Marija Možnika ali imena mnogih zadarskih ugostitelja, hotelijera i drugih koji će taj dan iskoristiti za sudjelovanje u ovom spektakularnom projektu.

Tih dana Zadar će "trčati" i u onom popratnom dijelu utrke budući će tri dana trajati i program naziva RUN & FUN ZADAR 2014.

Ne preostaje nam ništa drugo nego pozvati vas da se prijavite na utrku i da zajedno sa svim ostalim sudionicima budete dio ovog spektakularnog događaja.

Više informacija i pitanja o svemu što vas zanima vezano uz utrku na:

http://www.wingsforlifeworldrun.com/hr/kontakt/

 

Vezane fotografije

Zadar treći na svijetu po broju prijavljenih za utrku Wings for life Zadar treći na svijetu po broju prijavljenih za utrku Wings for life