Zadar na sajmu Expo Real u Minhenu
Zadar na sajmu Expo Real u Minhenu

Ovogodišnji sajam investicija EXPO REAL MINHEN 2014. okupio je 1655 izlagača, odnosno više od 36 tisuća sudionika iz 68 zemalja.

Na sajmenom štandu Grada Zadra, jedinoga izlagača iz Hrvatske koji je nastupio zajedno s državnom Agencijom za investicije i konkurentnost, mnogobrojnim investitorima predstavljaju se projekti Vrata Zadra, ŠC Višnjik, višenamjenski terminal u luci Gaženica te Gospodarska zona Crno.

Prvoga dana sajma, zadarski gradonačelnik Božidar Kalmeta sastao se s nizom ulagača iz Austrije, Njemačke, Francuske, Velike Britanije, Turske. Investitori su u prvom redu iskazali interes za ulaganje u turističke projekte, poput gradnje hotela na Ravnicama i na Višnjiku koji su izravno vezani s razvojem kongresnog turizma, te u komercijalne sadržaje u sklopu nove putničke luke u Gaženici. Francuski i turski investitori iskazali su interes za mogućnosti koje pruža gospodarska zona Crno. Dobra je vijest da mnogi investitori žele intenzivirati razgovore, pa su u skoroj budućnosti dogovoreni posjeti Zadru. Više poslovnih kontakata za svoje projekte ostvarili su i predstavnici zadarskih tvrtki Vigens i Hosting International .

„Dobro je da smo na ovako renomiranom sajmu aktivni sudionici. Cilj zbog kojeg smo otišli u Minhen je postignut. Zainteresirali smo mnoge investitore iz različitih zemalja za naše projekte. Dijeljenje iskustava, dobivanje informacija i ostvarivanje kontakata iznimno su važni u iskoraku koji činimo kako bismo pokrenuli nove investicije u Zadru," naglasio je gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta.

Vezane fotografije

Zadar na sajmu Expo Real u Minhenu Zadar na sajmu Expo Real u Minhenu Zadar na sajmu Expo Real u Minhenu Zadar na sajmu Expo Real u Minhenu Zadar na sajmu Expo Real u Minhenu