Zadar dobio pet novih autobusa
Zadar dobio pet novih autobusa
Fotogalerija Galerija
Najmoderniji autobusi Mercedes Citaro u javnom prijevozu.

Tvrtka Liburnija danas je predstavila pojačanje u gradskom prijevozu putnika koje donosi kupovina pet novih autobusa Mercedes Citaro. Investicija je to od 9,3 milijuna kuna, s kojom se starost voznog parka smanjila na 5,5 godina. Sve je to u službi udobnosti i sigurnosti građana koji koriste gradski prijevoz, od kojih je preko 8000 čije mjesečne pokaze financira Grad Zadar (studenti, umirovljenici, invalidi...).

Sami autobusi predstavljaju novi standard u gradskom prijevozu, jer su udobniji, štedljiviji i ekološki prihvatljiviji od svih dosadašnjih. Opremljeni su Euro 6 motorima koji ostvaruju značajne uštede u potrošnji goriva, a emisiju štetnih plinova svode na minimum. Također, autobusi su opremljeni rampama za ukrcaj invalida i dječjih kolica da bi se građanima maksimalno olakšalo korištenje ove javne usluge. 

Ovih pet autobusa bit će u funkciji već od dolazećeg vikenda, kada se očekukuje pojačan promet zbog održavanja utrke Wings for Life. 
Predstavljanjem i probnom vožnjom iznimno je zadovoljan i gradonačelnik Božidar Kalmeta: Mi smo nekidan prvi u Hrvatskoj uveli pametne govornice, a danas i najmodernije autobuse za javni prijevoz. I u tome smo prvi i pokazujemo da je Zadar uvijek korak ispred ostalih gradova.

Vezane fotografije

Zadar dobio pet novih autobusa Zadar dobio pet novih autobusa Zadar dobio pet novih autobusa Zadar dobio pet novih autobusa Zadar dobio pet novih autobusa