Za Fantelu i Marenića zlatno doba tek dolazi
Za Fantelu i Marenića zlatno doba tek dolazi

Gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta primio je danas uspješne zadarske jedriličare Šimu Fantelu i Igora Marenića predvođene trenerom Edom Fantelom. Povod je bio osvajanje brončane medalje na nedavno održanom Europskom prvenstvu u Ateni u klasi 470. 

- Čestitam vam na postignutim uspjesima u ime Grada Zadra, u svoje osobno ime, a mogu slobodno reći i u ime svih naših sugrađana. Ovo nije prvi put da vas ugošćujemo, a uvjereni smo da nikako nije posljednji, kazao je gradonačelnik Kalmeta čestitajući mladim jedriličarima i treneru na još jednom velikom sportskom uspjehu. - Siguran sam da ćete i dalje nastaviti jednako uspješno promovirati Zadar i Hrvatsku i u sljedećim godinama jer vaše zlatno doba tek dolazi, dodao je.

Trener Edo Fantela zahvalio se na višegodišnjoj podršci koju im Grad pruža jer, istaknuo je, bez te podrške danas ne bi bili ovdje gdje jesu. - Drago mi je da se ovako često nalazimo, kazao je. Još uvijek čuvamo fotografiju našeg prvog primanja kod mladog gradonačelnika koji je tada rekao da će u buduće Šime biti njegova briga, što je do danas i ostvario, rekao je Edo Fantela. Primanje je upriličeno uoči puta za Rio de Janerio gdje Fantela i Marenić idu isprobati regatno polje na kojem će se jedriti na Olimpijskim igrama 2016.

-San mi je u Zadar donijeti olipijsku medalju, istaknuo je Šime, dodajući da, iako im je na pameti prvenstveno kavlitetno jedrenje, svjestan je koliko je nužna i važna financijska podrška da bi se ravnopravno mogli nosti sa svjetskim jerdiličarskim veličinama. 

Dvojac Fantela /Marenić do sada su osvojili ukupno 30 medalja na svjetskim i kontinentalim prvenstvima, a trenutačno drže vodeću poziciju na svjetskoj ISAF ljestvici. Zadar i Hrvatska do sada nisu imali uspješniju jedriličarsku posadu. U rujnu ih čeka Svjetsko prvenstvo u španjolskom Santanderu gdje će loviti norme za OI u Rio de Janeiru 2016.

Vezane fotografije

Za Fantelu i Marenića zlatno doba tek dolazi Za Fantelu i Marenića zlatno doba tek dolazi Za Fantelu i Marenića zlatno doba tek dolazi Za Fantelu i Marenića zlatno doba tek dolazi Za Fantelu i Marenića zlatno doba tek dolazi Za Fantelu i Marenića zlatno doba tek dolazi