Utrka˝Wings for life˝ sve bliža
Utrka˝Wings for life˝ sve bliža

Na tiskovnoj konferenciji, održanoj danas u Maloj vijećnici, organizatori su još jednom pozvali sve građane da se pridruže globalnom sportskom projektu Wings for life world run i trče za one koji to ne mogu. Utrka će započeti na Pozdravu Suncu točno u podne, 04. svibnja, a za vrijeme trajanja promet će u potpunosti biti zatvoren na rutama utrke.

˝Podupiremo akciju, ona je humanitarnog karaktera i uključit ćemo se u utrku u kojoj su svi pobjednici. Sve što Grad može napraviti, napravit će.˝ - kazao je gradonačelnik Kalmeta na današnjoj konferenciji te naglasio kako se i sam prijavio te će sudjelovati u utrci. Cilj ovog projekta jest podići svijest o ozljedama leđne moždine i pronaći lijek za iste. Formatom se prilično razlikuje od svih ostalih utrka, budući da ciljna linija ne čeka ispred trkača, već se kreće za njima, a onog trenutka kad pojedinog trkača presretne presretačko vozilo, utrka je za njega završena. Jedinstvena globalna startna lista iznjedrit će po jednog natjecatelja i natjecateljicu koji posljednji ostanu u utrci, neovisno gdje se nalaze u svijetu, a osim njih jedan sretni trkač osvojit će nagradno putovanje oko svijeta.

˝Hvala svima koji su pomogli realizaciji projekta, te pozivam sve građane da prate start utrke na Pozdravu Suncu, točno u 12 sati, 04. svibnja.˝ - kazao je Siniša Ergotić, direktor Hrvatskog atletskog saveza. Direktor Turističke zajednice Grada Zadra Zvonko Šupe, najavio je za to razdoblje i raznolika zabavna i kulturna događanja, te istaknuo koncert Nene Belana i grupe Silente.

Na sam dan utrke vrijedit će posebna regulacija prometa i to na sljedeći način:

1. od 11.00 do 13.00 sati - Dionica Istarska obala - Liburnska obala - Obala kralja Tomisalva - Zrinsko - Frankopanska ulica - Put Murvice - Ulica Franje Tuđmana - Ulica Ante Starčevića - Jadranska cesta, u potpunosti će biti zatvorena za sav promet.

U isto vrijeme preporučuje se u što manjoj mjeri koristiti ulice, koje su ujedno i obilazni pravci za kretanje vozila (Nikole Šubića Zrinskog, Biogradska, Franka Lisice, Put Murvice i 31. listopada 1944.). U isto vrijeme ulaz, odnosno izlaz vozilima sa zadarskog poluotoka neće biti moguć preko križanja Jazine.

2. od 11.30 do 14.30 sati - Jadranska magistrala, odnosno dionica državne ceste D8 - Bibinje - Sukošan - Sveti Petar - Turanj - Sveti Filip i Jakov - Biograd na Moru - Pakoštane - Drage, do granice sa Šibensko - kninskom županijom bit će u potpunosti zatvorena za promet, i to po dionicama sukladno kretanju trkača. Utrka se nastavlja po istim pravilima prema Šibeniku, odnosno Primoštenu istom cestom.

 

Vezane fotografije

Utrka˝Wings for life˝ sve bliža Utrka˝Wings for life˝ sve bliža Utrka˝Wings for life˝ sve bliža