Uručen ugovor za Kneževu palaču
Uručen ugovor za Kneževu palaču

U Europskom domu u Zagrebu  ministar regionalnog razvoja i fondova Europske unije Branko Grčić svečano je uručio ugovore iz projekta "Shema dodjele bespovratnih sredstava za poslovnu infrastrukturu" koji je financiran iz Europskog fonda za regionalni razvoj u okviru Operativnog programa Regionalna konkurentnost 2007.-2013. Ukupna vrijednost projekata je gotovo 376 milijuna kuna, od čega je Grad Zadar dobio 36 milijuna kuna za uređenje Kneževe palače. Ugovor je u ime Grada preuzeo pročelnik Upravnog odjela za EU fondove Šime Erlić.

Projekt Kneževe palače je među 15 odabranih projekata onaj koji je dobio najviše sredstava za turističku infrastrukturu, te su to ujedno prva sresdstva dobivena iz strukturnih fondova EU. Projekt se mora provesti u iduće dvije godine.

Ministar Grčić je istaknuo kako su se projekti birali isključivo po kriteriju kvalitete, te je ovaj model financiranja poticaj u jačanju poslovne i turističke infrastrukture da bi se podigla konkurentnost jedinica lokalne samouprave u Hrvatskoj. Čestitao je svima koji su se dobrom pripremom projekata izborili za dodjelu sredstava, ali i upozorio na veliku odgovornost u provedbi.

Vezane fotografije

Uručen ugovor za Kneževu palaču Uručen ugovor za Kneževu palaču Uručen ugovor za Kneževu palaču Uručen ugovor za Kneževu palaču Uručen ugovor za Kneževu palaču