Udruga slijepih Zadarske županije obilježila 60 godina rada
Udruga slijepih Zadarske županije obilježila 60 godina rada

U dvorani hotela Kolovare danas je svečano obilježena 60. obljetnica rada Udruge slijepih Zadarske županije. U ime Grada Zadra, pristune je pozdravio zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić, koji je tom prilikom primio i Zlatnu plaketu za gradonačelnika, kao zahvalu za uspješnu suradnju s Udrugom. Pročelnik UO za socijalnu skrb i zdravstvo, Mario Pešut također je primio srebrnu plaketu, što je pokazatelj uspješnog rada Grada na olakašavanju svakodnevice slijepih i slabovidnih.

Udruga slijepih Zadarske županije osnovana je 19. prosinca 1953. Iza nje stoje brojne aktivnosti i inicijative, kojima nastoji što više pomoći svojim članovima u svakodnevnom životu. Ispred njih su i dalje veliki izazovi i mogućnosti, stoga im je potrebno i razumijevanje te podrška od strane institucija na svim razinama. Tim povodom Udruga je danas najzaslužnijima i uručila zlatne i srebrne plakete, kao i zahvalnice.

Svečanosti su nazočili i gosti iz različitih dijelova Hrvatske, a koji su se složili kako je suradnja ovakvih udruga s gradovima po cijeloj Hrvatskoj izvrsna.

Vezane fotografije

Udruga slijepih Zadarske županije obilježila 60 godina rada Udruga slijepih Zadarske županije obilježila 60 godina rada Udruga slijepih Zadarske županije obilježila 60 godina rada Udruga slijepih Zadarske županije obilježila 60 godina rada