U promet puštena ulica Petra Skoka
U promet puštena ulica Petra Skoka

Gradonačelnik Grada Zadra Božidar Kalmeta obišao je danas zajedno sa svojim suradnicima, zamjenikom Zvonimirom Vrančićem i pročelnikom UO za prostorno uređenje i graditeljstvo Darkom Kasapom, gradilište na Bulevaru. Puštanjem u promet Ulice Petra Skoka, odnosno uređenjem kompletne infrastrukture, cesta, nogostupa, javne rasvjete te oborinske i fekalne kanalizacije u vrijednosti 4.184.357, 59 kuna, završena je druga faza radova na kolektoru.

Ulica je završena u sklopu radova I. i II. faze kolektora visokih zona od Uređaja za pročišćavanje otpadnih voda Centar do Ulice Ante Starčevića.

Na tu prometnicu se nastavlja rekonstruirana Ulica Marina Getaldića s priključenjem kolektora na Centar za pročišćavanje otpadnih voda u Ulici Franka Lisice. Potom slijedi izgradnja rotora na križanju Ulice Hrvoje Ćustića i Murvičke ceste.

˝U međuvremenu je od Hrvatskih voda izlicitirana i III. faza kolektora visoke zone, koja počinje kod nogometnog stadiona i prolazi Ulicom Hrvoja Ćustića i završava na ulici Put Stanova. Radovi na tom kolektoru i ulici, što će biti točka i na Gradskom vijeću, počet će negdje početkom svibnja, a završetak se očekuje u ljeto 2015. godine.˝, kazao je gradonačelnik Božidar Kalmeta. Završetkom III. faze kolektora, odnosno Ulice Hrvoja Ćustića, u vrijednosti 13.025.110,12 kuna, Zadar će dobiti jednu modernu transverzalu od Franka Lisice do Puta Nina.

Gradonačelnik Kalmeta ovom je prilikom najavio i gradnju četiri crpne stanice: Park, Maestral, Centar 1 i Centar 2, čija je vrijednost procijenjena na 22,5 milijuna kuna. Svjetska banka je prihvatila njihovu izgradnju, a trenutno je u pripremi raspisivanje natječaja, koji bi se proveli do jeseni, kada bi izgradnja trebala započeti.

Obilasku novotovorenih ulica pridružili su se i direktor zadarske Odvodnje, Ante Josip Šikić, kao i njegov zamjenik Grgo Peronja.

Vezane fotografije

U promet puštena ulica Petra Skoka U promet puštena ulica Petra Skoka U promet puštena ulica Petra Skoka U promet puštena ulica Petra Skoka U promet puštena ulica Petra Skoka U promet puštena ulica Petra Skoka U promet puštena ulica Petra Skoka U promet puštena ulica Petra Skoka U promet puštena ulica Petra Skoka