U Bugarskoj održan četvrti sastanak EU projekta FIESTA
U Bugarskoj održan četvrti sastanak EU projekta FIESTA

U Pazardžiku u Bugarskoj 13. i 14. travnja 2016. godine, pod domaćinstvom Grada Pazardžika i Regionalne energetske agencije (REAP), održan je četvrti sastanak partnera u okviru EU projekta FIESTA na kojemu su kao hrvatski partneri sudjelovali predstavnici Grada Zadra, Grada Rijeke, Grada Pule i Regionalne energetske agencije Kvarner.

Prvi dan sastanka bio je posvećen tekućim administrativnim i financijskim pitanjima, kao i pregledu statusa odrađenih aktivnosti po radnim paketima te je svaki od uključenih gradova-partnera prezentirao dosad odrađene aktivnosti. Drugi dan sastanka obilježilo je interaktivno „world caffe“ zasjedanje, čiji je cilj bila razmjena iskustava i primjera dobre prakse u djelovanju FIESTA energetskih info pultova (Energy Help Desks).

Projekt FIESTA – Promicanje inteligentnih energetskih ušteda u obiteljima sufinancira se iz programa CIP Intelligent Energy – Europe (CIP IEE), započeo je u listopadu 2014. godine, a traje do kraja rujna 2017. godine. Cilj Projekta je smanjiti potrošnju energije u obiteljskim kućanstvima pomažući im u prilagodbi vlastitih navika i učinkovitijem korištenju energije te potičući ih na investiranje u energetski učinkovitije uređaje za grijanje i hlađenje i ugradnju sustava za korištenje obnovljivih izvora energije.

Zahvaljujući Projektu, obiteljska kućanstva mogu zatražiti besplatno energetsko savjetovanje koje provode educirani FIESTA energetski savjetnici, a uskoro će moći sudjelovati i u FIESTA nagradnoj igri te osvojiti vrijedne i energetski učinkovite nagrade. Više informacija moguće je dobiti na broju telefona 023/208-043, e-mail-u: graditeljstvo@grad-zadar.hr, mrežnim stranicama Projekta (http://www.fiesta-audit.eu/hr/) te na FIESTA Energetskom info pultu Grada Zadra koji se nalazi na adresi Brne Krnarutića 13.

Vezane fotografije

U Bugarskoj održan četvrti sastanak EU projekta FIESTA