Švedski veleposlanik Lars Schmidt u posjetu Zadru
Švedski veleposlanik Lars Schmidt u posjetu Zadru

Gradonačelnik Grada Zadra Božidar Kalmeta ugostio je danas u Maloj vijećnici veleposlanika Kraljevine Švedske, NJ.E. Larsa Schmidta. U svom prvom posjetu Zadru veleposlanik je prenio gradonačelniku Kalmeti zahvale švedskog kralja i kraljice na toplom i srdačnom prošlogodišnjem dočeku, koji je još uvijek svježa uspomena.

˝Hvala što ste izdvojili vrijeme za mene. Drago mi je da sam tu i puno bih toga želio vidjeti. Ovo je prekrasan kraj.˝ - kazao je veleposlanik Schmidt, naglasivši kako je i njegov prethodnik često boravio u Zadru. Pohvalio je povezanost Zadra sa Zagrebom, kazavši kako je put zbog krajolika veoma ugodan i traje svega dva sata. Gradonačelnik Kalmeta upoznao ga je sa svim najvažnijim aspektima te planovima za budući razvoj grada. Kazao je kako statistika bilježi porast švedskih turista na ovom području, a u Švedskoj boravi ili je boravilo mnogo hrvatskih obitelji. Kako bi se te veze održale i još više poboljšale, veleposlanik je inicirao buduću suradnju u obliku gradova - prijatelja u Švedskoj. Također je ovom prilikom otkrio kako će sudjelovati u nedjeljnoj utrci Wings for Life World Run.

Vezane fotografije

Švedski veleposlanik Lars Schmidt u posjetu Zadru Švedski veleposlanik Lars Schmidt u posjetu Zadru Švedski veleposlanik Lars Schmidt u posjetu Zadru