Radovi na kanalizacijskoj mreži grada Zadra
Radovi na kanalizacijskoj mreži grada Zadra

Početak današnjeg kolegija, gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta iskoristio je da putem medija još jednom zamoli građane za strpljenje zbog brojnih radova na gradskim prometnicama koji su već nekoliko mjeseci u tijeku i zbog kojih su mnoge prometnice privremeno zatvorene. Na većini ključnih gradilišta radovi će biti dovršeni do početka turističke sezone.

-  Radi se o izgradnji i rekonstrukciji prometne infrastrukture, izgradnji sekundarne kanalizacijske mreže te druge faze kolektora visoke zone. Sve nam to stvara probleme u prometu i doista razumijem nervozu i primjedbe naših sugrađana ali sve ovo što radimo, radimo da bi imali bolji prometni sustav i u konačnici što više kućastva priključili na sekundarnu mrežu odvodnje, istaknuo je gradonačelnik. - Evo i danas se zbog radova na izgradnji javnog sustava odvodnje otpadnih voda, za sav promet zatvara križanje Ulice Domovinskog rata i Puta Stanova. Predviđeni završetak radova je 30. travnja, a za vrijeme izvođenja radova na snazi će biti privremena regulacija prometa, dodao je.

- Radove na izgradnji sekundarnih mreža u Diklu, Puntamici i Arbanasima prekinut ćemo u petom mjesecu te nastaviti nakon sezone kako bi taj važni projekt fekalne odvodnje priveli kraju. Dinamika radova ovisiti će o našim novcima i sredstvima iz EU, dodao je gradonačelnik te najavio da na jesen kreće rekonstrukcija prometnice u Ulici Ante Stračevića, potom izgradnja četverotračne ceste između bolnice, poliklinike i rotora te rekonstrukcija ceste do Pozdrava suncu. 

Otvorena gradilišta na području grada Zadra:

1. Ulica Hrvoja Ćustica 

2. Molatska ulica

2. Crpna stanica Centar 1 i Crpna stanica Centar 2

3. Crpna stanica Park

4. Crpna stanica Maestral 

5. MO Arbanasi - Ivana Petanija,  J.K. Skenderbega i Andrije Mohorovčića, Kamenita, Prilaz Sv. Jerolima 

6. MO Diklo - Kločićeva i okolne ulice, Ljube Babića i Otona Ivekovića, Grge Novaka, sjeverno od Kloviceve, Romansa 

7. MO Puntamika - Mate Balote i Nehajeva

8. MO Ricina - Tita Strozzija, Vanje Radauša, Nikole Jerolimova, Galovačka, Tome Maretića