Puštanjem plavih balona obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu
Puštanjem plavih balona obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu

Povodom obilježavanja Svjetskog dana svjesnosti o autizmu na Narodnom je trgu održan prigodni program, a u zrak je poletjelo mnoštvo plavih balona. 

Članovi udruge za autizam Zadar tim su povodom na trgu postavili štand s prigodnim darovima i lecima te su prikupljali pomoć za rad udruge uz asistenciju članova Volonterskog centra. Kasnije su im se pridružila i djeca iz dječjeg vrtića Latica i Golubica, a organizirana je i prigodna radionica. Točno u podne u zrak je poletjelo mnoštvo plavih balona, a u puštanju balona članovima udruge, djeci iz vrtića i njihovim tetama pridružili su se gradonačelnik Božidar Kalmeta, pročelnik UO za odgoj i školstvo, Joso Nekić i pročelnik Uo za zdravstvo i socijalnu skrb, Mario Pešut. Obilježavanje ovog dana završit također plavim svjetlom kojim će biti večeras osvjetljen sv. Donat čime će se Zadar pridružiti gradovima koji na taj način obilježavaju Svjetski dan svjesnosti o autizmu.

Cilj udruge za autizam Zadar je okupiti i povezati obitelji osoba s poremećajem autizma, pružiti im podršku i edukaciju i pomoći u integraciji u društvo. Inače udruga do sredstava dolazi uz pomoć Grada Zadra, Zadarske županije i putem natječaja na koje aplicira.

Vezane fotografije

Puštanjem plavih balona obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu Puštanjem plavih balona obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu Puštanjem plavih balona obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu Puštanjem plavih balona obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu Puštanjem plavih balona obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu Puštanjem plavih balona obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu Puštanjem plavih balona obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu Puštanjem plavih balona obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu Puštanjem plavih balona obilježen Svjetski dan svjesnosti o autizmu