Klub zadarskih studenata u suradnji sa Zadarskim klubom u Zagrebu već tradicionalno, u povodu Dana Grada Zadra organizira proslavu „Večeri Zadrana i zadarskih prijatelja“.
Klub zadarskih studenata u suradnji sa Zadarskim klubom u Zagrebu već tradicionalno, u povodu Dana Grada Zadra organizira proslavu „Večeri Zadrana i zadarskih prijatelja“.
Kao i prethodnih godina, u četvrtak 24. studenog zadarski studenti u gradu Zagrebu na zavidnom će nivou proslaviti dan „svoga grada“ u hrvatskoj metropoli. Preliminarno druženje mladih, ali i starijih Zadrana održat će se tjedan dana ranije, u petak 18. studenog u obliku tematske večeri pod naslovom „Zadarska rič i pisma“, koja će predstavljati svojevrsnu uvertiru predstojećem, puno značajnijem aranžmanu.

„Večer Zadrana i Zadarskih prijatelja„ održat će se u najvećoj zagrebačkoj diskoteci „The Best“ s početkom u 22.00 sata. Na „Večeri“ će nastupati poznati zadarski izvođač Mladen Grdović, uz prisustvo većeg broja manje ili više znanih gostiju.

Dan sv. Krševana, na koji se obilježava Dan grada Zadra, predstavlja idealnu priliku za što širu promidžbu povijesne, kulturne, a nadasve civilizacijske baštine i veličine jednog od najstarijih i nesumnjivo perspektivnijih gradova u Republici Hrvatskoj. Prigoda je to, mladima, ali i starijima, da evociraju povijesnu i anticipiraju buduću znakovitost jednog od eminentnijih hrvatskih gradova. Prigoda je to za oživljavanje duha zajedništva ljudi iz Zadra i njegova podneblja, zajedno s mnogobrojnim ne Zadranima, zadarskim prijateljima. Prigoda je to za kultiviranje neupućenih o Zadru i za Zadar s čime će se broj njegovi prijatelja povećavati iz godine u godinu.

Pozivamo sve Zadrane i prijatelje Zadra da nam se pridruže u ovoj jedinstvenoj proslavi „rođendana“ svima nam dragog Zadra.

Marko Butorac
Predsjednik Kluba zadarskih studenata