Predstavljena nova urbana turistička signalizacija
Predstavljena nova urbana turistička signalizacija

Ispred Kopnenih vrata, danas 15. travnja 2014. godine, započelo je predstavljanje nove urbane turističke signalizacije grada Zadra. Riječ je o putokazima postavljenima na šest lokacija koji će svojim prilagođenim izgledom i funkcionalnošću poslužiti brojnim posjetiteljima stare gradske jezgre.

Turistička zajednica Grada Zadra u suradnji i dogovoru s predstavnicima Grada Zadra i Konzervatorskim odjelom započela je s projektom postavljanja turističke signalizacije na zadarskom poluotoku. Stoga su, uz gradonačelnika Kalmetu, nove putokaze obišli i direkor Turističke zajednice Zvonko Šupe, te pročelnik Konzervatorskog odjela Igor Miletić.

Putokazi su postavljeni na šest lokacija: Kopnena vrata na Foši, Stara vrata, Nova vrata (ulaz u grad), Morska vrata (Lučka vrata), Lančana vrata (kod Lučke kapetanije) te na Narodnom trgu. Signalizacija je izrađena od čelika, a takav sastav materijala, specifične smeđe - crvenkaste boje, trenutno je jedino u Zadru postavljen kao signalizacija, dok su u ostalim gradovima postavljene aluminijske smeđe table.

Vezane fotografije

Predstavljena nova urbana turistička signalizacija Predstavljena nova urbana turistička signalizacija Predstavljena nova urbana turistička signalizacija