Predstavljena knjiga Operacija Maslenica-sjećanje sudionika
Predstavljena knjiga Operacija Maslenica-sjećanje sudionika

U sklopu obilježavanja 22. obljetnice vojno-redarstvene akcije Maslenica, u dvorani Kazališta lutaka Zadar, uz brojne uzvanike i pubilku, predstavljena je dokumentarna knjiga "Operacija Maslenica-sjećanje sudionika" autora Tomislava Šulja i Vladimira Brnadića.

Ovo je  osma knjiga iz serije "Republika Hrvatska i Domovinski rat 1990.-1995.-Memoarsko gradivo" u izdanju Hrvatskog memorijalno dokumentacijskog centra Domovinskog rata.Predstavljanju su  nazočili  brojni predstavnici kulturnog i javnog života Zadra, vojni i policijski dužnosnici, te župan Stipe Zrilić, zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić i predsjednik Hrvatskog Sabora Josip Leko. Uvodnu riječ dao je recenzent knjige, general Rajko Rakić, koji je istaknuo njenu vrijednost kao dokumenta jednog vremena proisteklog iz sjećanja neposrednih sudionika akcije Maslenica, koja namjerno nisu prilagođavana današnjem trenutku, već su u knjigu unesena u izvornom obliku.-Knjiga je zanimljivo, ali potresno štivo, koje bi svoje mjesto moralo naći u svom knjižnicama, zbornicama i školama kako bi i novije generacije imale priliku učiti o događajima iz akcije Maslenica od njenih izravnih aktera.-istaknuo je general Rakić.

Vezane fotografije

Predstavljena knjiga Operacija Maslenica-sjećanje sudionika Predstavljena knjiga Operacija Maslenica-sjećanje sudionika Predstavljena knjiga Operacija Maslenica-sjećanje sudionika Predstavljena knjiga Operacija Maslenica-sjećanje sudionika Predstavljena knjiga Operacija Maslenica-sjećanje sudionika