Potpisana Povelja o bratimljenju Vatrogasnih zajednica Grada Zadra i Općine Marija Bistrica
Potpisana Povelja o bratimljenju Vatrogasnih zajednica Grada Zadra i Općine Marija Bistrica
Jačanje i unaprjeđenje odnosa između vatrogasnih zajednica.

U Maloj vijećnici Grada Zadra upriličena je svečanost potpisivanja Povelje o bratimljenju Vatrogasne zajednice Grada Zadra i Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica.

Povelju su potpisali predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zadra, Željko Šoša i predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica, Stjepan Skuliber. Potpisivanju su također nazočili i dali potporu budućoj suradnji gradonačelnik Zadra Branko Dukić i načelnik općine Marija Bistrica, Josip Milički. 

- Naši kolege vatrogasci iz Marije Bistrice svakoga su ljeta angažirani na našem području i pomažu nam u gašenju požara kojih je u tom dijelu godine kao što znate izuzetno mnogo. To je bio jedan od razloga koji je doveo do potpisivanja ove Povelje o suradnji i bratimljenju, a naša će se suradnja vjerujem nastaviti i u buduće, istaknuo je predsjednik Vatrogasne zajednice Grada Zadra, Željko Šoša.

- Svojim radom Vatrogasna zajednica općine Marija Bistrica postala je značajan čimbenik u vatrogastvu regije u kojoj djeluje, ali i puno šire. Svi aktivni člano­vi danas sudjeluju u obavljanu svakodnevnih vatrogasnih dužnosti, a svake godine tijekom ljetnih mjeseci dežuraju u Svetištu i pridružuju se vatrogasnim postrojbama na području Zadarske županije, kazao je predsjednik Vatrogasne zajednice Općine Marija Bistrica, Stjepan Skuliber. 

Povelja dokazuje volju dvije vatrogasne zajednice da i dalje trajno surađuju na poslovima zaštite od vatre, kao i na području drugih vatrogasnih djelatnosti, a sve u cilju jačanja i unaprjeđenja odnosa između vatrogasnih zajednica, ali i društva, koja ih čine, te mjesta i županija iz kojih dolaze, istaknuto je među ostalim na svečanosti potpisivanja. 

Vezane fotografije

Potpisana Povelja o bratimljenju Vatrogasnih zajednica Grada Zadra i Općine Marija Bistrica Potpisana Povelja o bratimljenju Vatrogasnih zajednica Grada Zadra i Općine Marija Bistrica Potpisana Povelja o bratimljenju Vatrogasnih zajednica Grada Zadra i Općine Marija Bistrica Potpisana Povelja o bratimljenju Vatrogasnih zajednica Grada Zadra i Općine Marija Bistrica Potpisana Povelja o bratimljenju Vatrogasnih zajednica Grada Zadra i Općine Marija Bistrica Potpisana Povelja o bratimljenju Vatrogasnih zajednica Grada Zadra i Općine Marija Bistrica