Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavku novih autobusa Liburnije
Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavku novih autobusa Liburnije
Fotogalerija Galerija
36 milijuna kuna za nabavku ukupno 25 novih autobusa za gradske i prigradske linije.

U Maloj vijećnici grada Zadra upriličeno je potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava za projekt „Nabava novih autobusa za pružanje usluge javnog prijevoza za Liburniju d.o.o. Zadar." Ugovor su potpisali ministar mora, prometa i infrastrukture, Oleg Butković, direktor Liburnije d.o.o., Evin Šimunov i ravnatelj SAFU-a, Tomislav Petrić.

Uz gradonačelnika Zadra, Branka Dukića i suradnike, zamjenika Antu Babića, pročelnike Robertina Dujelu i Nevena Klarina, potpisivanju su također nazočili  pomoćnik ministra Josip Bilaver i župan Zadarske županije, Božidar Longin.

Gradonačelnik Dukić podsjetio je kako je prošle godine, u okviru poziva Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture, na koji je dostavljen projektni prijedlog za nabavu autobusa za pružanje usluga javnog gradskog prijevoza, s načelnicima 17 gradova i općina na području županije potpisan sporazum o obnovi voznog parka Liburnije. Ministarstvo je, uz 85 posto zajamčenih sredstava iz europskog kohezijskog fonda, osiguralo preostalih 15 posto vrijednosti potrebnih sredstava.

- Riječ je dakle o izravnoj potpori za nabavu novih autobusa u cilju razvoja i unaprjeđenja prometnih sustava prihvatljivih za okoliš te osiguranja potencijalno većeg učinka korištenja javnog prijevoza uz smanjenje korištenja osobnih automobila, istaknuo je gradonačelnik Dukić naglasivši da je „Liburniji“ predviđeno je 36 milijuna kuna za nabavku ukupno 25 novih autobusa za gradske i prigradske linije.

- Posebno ističem nabavku čak 8 autobusa koji su prilagođeni potrebama osoba s invaliditetom. Time će biti zamijenjena trećina ukupnog parka Liburnije koji će biti možda i najmlađi u Hrvatskoj, kazao je gradonačelnik Dukić.

Ministar Butković istaknuo je kako je ovo veliki dan za Liburniju, s obzirom da će se ovime obnoviti zastario vozni park.

- Isto tako, velika je ovo prigoda i za druge gradove da ovime poboljšaju uslugu i obnove svoje vozne parkove. Do sada smo potpisali sedam ugovora od ukupno devet, a iz ovog poziva ukupno je osigurano 315 milijuna kn za ovakve i slične projekte nabavke novih autobusa, podsjetio je ministar Butković.

Novi autobusi omogućit će veću sigurnost prijevoza putnika, veću udobnost i, dodao je ministar, možda promijeniti navike ne samo građana, nego i turista da više koriste javni prijevoz.

- To bi doprinijelo smanjenju gužvi u prometu i smanjenju zagađenja okoliša budući da se radi o suvremenim autobusima novih ekoloških standarda, istaknuo je ministar Butković, sa željom da autobusi što prije dođu u Zadar.

Direktor Šimunov izrazio je zadovoljstvo projektom jer, kako je kazao:

- Za jednu malu komunalnu tvrtku, ovaj projekt doista predstavlja jedan „milenijski skok“ u radu i kvaliteti pružanja usluge.

Petrić je u ime SAFU- istaknuo kako mu je iznimno drago doći u Zadar i Zadarsku županiju:

- Trenutno u provedbi na području ove županije imamo milijardu kuna projekata, a na području grada Zadra 350 milijuna kuna, što svrstava Zadar i Zadarsku županiju među pet županija u Hrvatskoj koji su najveći primatelji EU sredstava, naglasio je Petić čestitajući na ovom projektu i na svim prijavama kao i na izuzetnom dobrom partnerskom odnosu do sad.

Župan Longin u ovoj je prigodi rekao kako je na prvom mjestu osigurati održivi razvoj županije, a ovaj hvalevrijedan projekt upravo je dokaz takvih nastojanja i rada za opće dobro.

 

Vezane fotografije

Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavku novih autobusa Liburnije Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavku novih autobusa Liburnije Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavku novih autobusa Liburnije Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavku novih autobusa Liburnije Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavku novih autobusa Liburnije Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavku novih autobusa Liburnije Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavku novih autobusa Liburnije Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavku novih autobusa Liburnije Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavku novih autobusa Liburnije Potpisan ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava za nabavku novih autobusa Liburnije