Postignut dogovor sa zakupcima javne površine na prostoru budućeg TIC-a
Postignut dogovor sa zakupcima javne površine na prostoru budućeg TIC-a

Zamjenik gradonačelnika Grada Zadra, Zvonimir Vrančić i pročelnik UO za gospodarenje gradskom imovinom, Rajko Jurin održali su danas sastanak sa zakupcima javnih površina u i uz prostor palače Cedulin, budućeg Turističko-informativnog centra. 

Kao što je javnosti već poznato, zbog početka radova na izgradnji TIC-a u palači Cedulin, potrebno je osloboditi javnu površinu radi formiranja gradilišta te je zbog iseljenja zakupaca javne površine koji se nalaze na tom prostoru do sada obavljeno već nekoliko razgovora i sastanaka. Cilj tih sastanaka i namjera gradske uprave je da se što prije započne s gradnjom ovog važnog projekta za Grad Zadar i zadarski turizam ali i da se istovremeno zakupcima javne površine omogući daljnji nesmetan rad.

Stoga su na danas održanom sastanku doneseni sljedeći zaključci:

-        Da se zakupci javnih prostora presele na lokaciju ispod bedema, zapadno od ribarnice.

-        Grad se obvezuje pripremiti navedenu javnu površinu za njihov smještaj.

-        Nakon što radovi na izgradnji Turističko-informativnog centra budu gotovi, zakupcima javne površine omogućit će se povratak na sadašnju lokaciju i to za najviše 16 lokacija, površine do 9 m četvornih, prema projektnom rješenju i uz konzervatorske uvjete, što podrazumijeva da će svi objekti morati biti unificirani.

Zakupci javnih površina u i uz prostor palaču Cedulin, pozdravili su napore gradske uprave na rješavanju njihovog statusa i suglasni su s predloženim rješenjima. 

Vezane fotografije

Postignut dogovor sa zakupcima javne površine na prostoru budućeg TIC-a Postignut dogovor sa zakupcima javne površine na prostoru budućeg TIC-a Postignut dogovor sa zakupcima javne površine na prostoru budućeg TIC-a Postignut dogovor sa zakupcima javne površine na prostoru budućeg TIC-a Postignut dogovor sa zakupcima javne površine na prostoru budućeg TIC-a Postignut dogovor sa zakupcima javne površine na prostoru budućeg TIC-a