Posjet Ukrajini
Posjet Ukrajini
Razvijanje prijateljskih odnosa s gradom Brovaryjem.

Gradonačelnik Branko Dukić je na poziv gradonačelnika ukrajinskog grada Brovarya  Igora Saposhkoa otputovao u trodnevni posjet tom gradu, a povodom obilježavanja Dana grada Brovarya. Kontakti između Brovarya i Zadra započeli su na inicijativu nekadašnjeg počasnog konzula Ukrajine u RH  Nikole Malića.
Tijekom boravka u Ukrajini gradonačelnik Dukić održao je radni sastanak s predstavnicima Brovarya na kojemu su razgovarali o mogućim oblicima gospodarske, kulturne i suradnje na području obrazovanja. Tom prigodom, u nazočnosti otpravnice poslova Veleposlanstva RH u Kijevu Carmen  Floršic potpisan je i protokol kojim su gradonačelnici iskazali zajedničku želju za uspostavom službenih prijateljskih odnosa među gradovima. Uz obilazak gospodarskih subjekata u Brovaryu - tvornice aluminija "Bras", tvornice guma "Kiev guma" i tvornice prehrambenih proizvoda "Best", organiziran je i posjet sportskim objektima tog grada u Kijevskoj oblasti te Kulturnom centru za djecu i mlade.
Gradonačelnik Dukić susreo se i s predsjednicom skupštine Kijevske oblasti Annom Starikovom s kojom je razmijenio iskustva funkcioniranja i međusobnih odnosa lokalne i regionalne samouprave dvaju država.
U pratnji gradonačelnika tijekom službenog puta u ukrajinski Brovary su pročelnik Robertino Dujela i zamjenik pročelnika Boris Artić.

Vezane fotografije

Posjet Ukrajini Posjet Ukrajini Posjet Ukrajini Posjet Ukrajini