Ponosni na svoje Sveučilište
Ponosni na svoje Sveučilište

Povodom obilježavanja Dana zadarskog Sveučilišta, Dies academicus 2015., održana je Svečana sjednica na kojoj je rektoru Sveučilišta, prof. dr. sc. dr. h. c. Anti Uglešiću uručeno Veliko zlatno odličje za zasluge za Republiku Austriju. Odličje mu je dodijelio predsjednik Republike Austrije prof. dr. sc. Heinz Fischer, a uručila austrijska veleposlanica Nj.E. gđa. Andrea Ikić-Böhm.

Pozdravljajući nazočne i čestitajući rektoru, djelatnicima i studentima zadarskog Sveučilišta njihov dan, gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta je naglasio kako je Grad Zadar ponosan na svoje Sveučilište. - Ne možemo zamisliti grad bez njega, ono daje intelektualnu snagu i znanje, a bez toga razvoj nije moguć! Sveučilište aktivno sudjeluje u životu grada, nastavio je te zaključio kako su studenti bogatstvo grada Zadra, a tradicija koju njeguje Sveučilište nešto je što se ne može ni kupiti ni naučiti.

U glazbenom dijelu svečanosti nastupio je vokalni sastav studenata Sveučilišta u Zadru AKA Crescendo te mezzosopranistica Ivanica Vunić u pratnji pijanistice, profesorice Blanke Aždajić Medić.

Obilježavanje Dana Sveučilišta započelo je misom u sv. Dimitriju te se nastavlja večernjim koncertom naziva „ Sveučilište Zadru gradu“. Koncert će se održati u crkvi sv. Dimitrija u 20.00 sati. Nastupit će tri zadarska zbora: Mješoviti pjevački zbor „Condura Croatica“ i dirigent Ivo Nižić, HPGD „Zoranić“ i dirigent Jurica Šoša te Katedralni zbor sv. Stošije i dirigent Žan Morović. Kao domaćini, nastupit će studentska klapa „ Študija“ i vokalni sastav studenata Sveučilišta u Zadru AKA Crescendo. Ulaz na koncert je slobodan.

Vezane fotografije

Ponosni na svoje Sveučilište Ponosni na svoje Sveučilište Ponosni na svoje Sveučilište Ponosni na svoje Sveučilište Ponosni na svoje Sveučilište Ponosni na svoje Sveučilište Ponosni na svoje Sveučilište Ponosni na svoje Sveučilište Ponosni na svoje Sveučilište Ponosni na svoje Sveučilište Ponosni na svoje Sveučilište Ponosni na svoje Sveučilište