Gradsko poglavarstvo danas je na svojoj 89. sjednici odbilo dati suglasnost Nadzornom odboru TD «Tržnice Zadar» za povećanje cijena usluga uz pojašnjenje kako bi bilo kakvo povećanje cijena na tržnici imalo utjecaja i na povećanje ionako visokih cijena poljoprivredno prehrambenih proizvoda zbog niskih prinosa uzrokovanih sušom.

Gradsko poglavarstvo danas je na svojoj 89. sjednici odbilo dati suglasnost Nadzornom odboru TD «Tržnice Zadar» za povećanje cijena usluga uz pojašnjenje kako bi, s obzirom da je zbog dugotrajnog sušnog razdoblja poljoprivredna proizvodnja na ovom području u odnosu na prosječne godine više nego prepolovljena, bilo kakvo povećanje cijena na tržnici imalo utjecaja i na povećanje ionako visokih cijena poljoprivredno prehrambenih proizvoda zbog niskih prinosa.

Kako je nadalje istaknuto, nakon analize zahtjeva «Tržnice» zaključeno je kako smisao svih komunalnih poduzeća, pa tako i ovoga, nije ostvarivanje profita, već poslovanje na «pozitivnoj nuli». «Tržnica Zadar», prema mišljenju Poglavarstva, ima mogućnosti za ostvarenje tog cilja i bez povećanja cijena usluga zbog kojeg bi na kraju ispaštali potrošači, odnosno građani Zadra.

Poglavarstvo je, međutim, zatražilo od Uprave i Nadzornog odbora TD «Tržnice Zadar» da uz krajnje mjere štednje, racionalizaciju poslovanja i stalnim pozidanjem kvalitete usluga tržnice, ostvaruje pozitivni financijski rezultat i što bolje zadovolji potrebe poljoprivrednih proizvođača i ribara.

Na sjednici je prihvaćen prijedlog odluke o pokretanju postupka prodaje stanova u vlasništvu Grada Zadra, kao i prodaje takvih stanova za najmoprimce koji imaju ugovor o zaštićenom najmu.

Odlučeno je, također, da Grad Zadar u osnovnim školama u školskoj godini 2003./2004. financira učenje stranih jezika u ranoj školskoj dobi.

Danas je donešena i odluka o osnivanju Savjetodavnog tijela za javne usluge čiji je zadatak da daje mišljenje Poglavarstvu Grada Zadra na pružanje usluga iz djelatnosti prijevoza putnika u javnom gradskom i prigradskom prometu, opskrbi pitkom vodom i odvodnji otpadnih voda, te održavanju čistoće, a prema Zakonu o zaštiti potrošača. U ovo je savjetodavno tijelo uključen i predstavnik udruge potrošača, a odluke se moraju donositi nakon dobivenog mišljenja savjetodavnog tijela, na transparentan, objektivan i nediskriminirajući način.

Prihvaćena je i odluka o zaključivanju sporazuma o zajedničkom financiranju radova izgradnje trajektnog pristaništa u uvali Kosirača na otoku Istu i prilazne ceste s nadležnim Ministarstvom. Prema tom Sporazumu, Ministarstvo će izgradnju financirati s 3.500.000,00 kuna, dok će Grad Zadar izdvojiti 2.000.000,00 kuna. S obzirom da je bilo javnih prozivki kako je ovaj projekt megalomanski, u slučaju da vrijednost izlicitiranih radova premaši iznos od 7.000.000,00 kuna, potpisnice su suglasne da će se obaviti racionalizacija projekta.

Na sjednici su pokrenuti i postupci nabave radova na obnovi Kneževe palače (III.faza), na rekonstrukciji krovišta i krovnih vijenaca na Providurovoj palači te za sanaciju pročelja nedovršene crkve Sv. Šime na zadarskoj tržnici.