Pjesma, ples, igra i radost na 5. Danima izvannastavnih aktivnosti zadarskih osnovnih škola
Pjesma, ples, igra i radost na 5. Danima izvannastavnih aktivnosti zadarskih osnovnih škola

Na ulicama Poluotoka danas je održan peti po redu Dan izvannastavnih aktivnosti osnovnih škola Grada Zadra pod motom "Kamen do kamena". Osim suncem, zadarske su ulice bile obasjane dječjim osmjesima, pjesmom, igrom i veseljem ali i ponosom na vlastita znanja i vještine.

-Škola nije samo propisani nastavni program, već puno više od toga. Nju čine djeca te učitelji predani poslu odgajanja kreativnih mladih ljudi koji su naša budućnost i nositelji razvoja našega društva. Upravo su izvannastavne aktivnosti onaj vidljivi izraz ogromnih krativnih potencijala koje ova djeca nose u sebi, istaknuo je, pozdravivši okupljene i zahvalivši se na velikom odazivu na manifestaciju, zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić. Posebno je pozdravio djecu iz Gunje i Račinovaca koje je Grad Zadar, u okviru humanitarne pomoći Slavoniji, pozvao i ugostio u hostelu na Puntamici. Zadrani su ih pozdravili velikim pljeskom dobrodošlice.

Brojni građani i gosti uživali su u glazbenim, plesnim, likovnim i letrarnim izričajima i veseloj i opuštenoj atmosferi koju su im pripremili naši osnovci.