˝Pinocchio˝ otvorio svoja vrata
˝Pinocchio˝ otvorio svoja vrata

U subotu je u Zadru otvorena prva odgojno obrazovna ustanova na talijanskom jeziku. Tijekom prigodnog programa, prisutne je, u ime Grada Zadra, pozdravio gradonačelnik Božidar Kalmeta. Dobrodošlicu djeci u vrtić izrazila je i predstavnica Vlade Talijanske Republike, zamjenica ministra vanjskih poslova, Marta Dassú.

Punog naziva “Talijanski dječji vrtić Pinokio – Scuola Italiana dell’Infanzia Pinocchio, predškolske ustanove”, vrtić je otvorila Zajednica Talijana iz Zadra i Talijanska unija iz Rijeke, a u radu će ga sufinancirati i Grad Zadar, kao i ostale vrtiće na svojem području.

Ideja o osnivanju talijanskog vrtića postojala je već duže vrijeme, a danas, kada je Hrvatska članica Europske unije, njegov značaj postaje još i veći te pokazuje kako je Zadar grad koji brine za svoje manjine, stvarajući ozračje prihvaćanja i uvažavanja među pripadnicima različitih nacija, vjera i kultura.

Dobrodošlicu djeci u ˝Pinnochio˝ izrazila je i ravnateljica Snježana Šuša, a predsjednica zajednice Talijana u Zadru, Rina Villani istaknula je kako kako neće razočarati očekivanja. ˝Vrtić je tek počeo s radom te imamo još mnogo toga za napraviti.˝, istaknula je.

Otvorenju je nazočila i veleposlanica Italije u Hrvatskoj, NJ.E. Emanuela D´Alessandro, a u ime Grada Zadra također su sudjelovali i zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić, pročelnik UO za odgoj i školstvo Joso Nekić te voditeljica Odsjeka za međunarodnu suradnju, Anita Gržan Martinović.

Vezane fotografije

˝Pinocchio˝ otvorio svoja vrata ˝Pinocchio˝ otvorio svoja vrata ˝Pinocchio˝ otvorio svoja vrata ˝Pinocchio˝ otvorio svoja vrata ˝Pinocchio˝ otvorio svoja vrata ˝Pinocchio˝ otvorio svoja vrata ˝Pinocchio˝ otvorio svoja vrata ˝Pinocchio˝ otvorio svoja vrata ˝Pinocchio˝ otvorio svoja vrata