Danas su otvoreni radovi na ozgradnji sekundarne kanalizacijske mreže na više lokacija: u ulicama Ivane Brlić Mažuranić, Grge Novaka,  prilazu Ravnih kotara te na Putu Vukića.

Grad Zadar i Odvodnja ugovorili su s Hrvatskim vodama radove ukupno vrijedne 9,7 milijuna kuna pri čemu se iz gradskog proračuna izdvaja 10% navedenih sredstava, a svi radovi trebali bi biti završeni do konca godine.

Radovi na izgradnji sekundarne kanalizacijske mreže počinju u MO Višnjik u Prilazu Ravnih kotara, a radit će se i u ulicama Edvina Androvića, Dobriše Cesarića, te u Starigradskom i Otočkom prilazu, kao i u Ulici Božidara Adžije. Vrijednost radova je 1.932.000 kuna, a ukupno će se izgraditi 1.222 metra kanalizacijskog cjevovoda.  Istodobno će se početi raditi i u Ulici Matije Gupca na izgradnji 2.800 metara kanalizacijskog cjevovoda vrijednog 3.104.000 kuna.Ovaj projekt uključuje i priključne ulice, a to su Mažuranićeva, Stančićeva, Mate Balote, dio Ulice Ivane Brlić Mažuranić, Milana Begovića, Ivana Cihlara Nehajeva i Harambašićeva.

Radovi također počinju na prvoj fazi izgradnji kanalizacijske mreže na području MO Ričina. Vrijednost tih radova je 3.103.000 kuna, a radi se o 2.700 metara kanalizacijskog cjevovoda. Radovi počinju od Puta Vukića, a radit će se i u Arbanaškoj, na Putu Kotlara, u ulicama Frane Bulića, Tita Strozzija, Vanje Raduša, Nikole Jerolimova i u Galovačkoj ulici. U ovoj godini radit će se na Putu Vukića, u Arbanaškoj i na Putu Kotlara. 

Uz to danas su počeli  na crpnoj stanici Zgon u Diklu s pripadajućim gravitacijskim kolektorom.Ovaj je projekt vrijedan 4.051.000 kuna, a radi se 4.200 metara cjevovoda. U ovoj godini će se raditi u Ulici Romansa, Ulici Ivana Tijardovića, Puntamičkoj ulici, Težačkoj ulici, ulicama Grge Novaka i Julija Klovića i na spoju tih ulica na Put Dikla. Ovog tjedna kreću radovi i na ostalim projektima.  Riječ je o izgradnji kolektora u Ulici Nikole Šopa u dužini 680 metara vrijednog 1.360.000 kuna, te o izgradnji kanalizacijskog kolektora na dijelu Ulice Matije Gupca. Vrijednost tih radova je 270.000 kuna, a radi se o 170 metara cjevovoda.

 Također se počinje raditi i na kanalizacijskoj mreži u Arbanasanima koja gravitira na crpnu stanicu Arbanasi. Tu je čitav niz ulica koje su predviđene za radove u sljedećoj godini, a preduvjet za izgradnju je crpna stanica Arbanasi 1 vrijedna 1.239.000 kuna. 

Vezane fotografije

Otvoreni radovi na izgradnji sekundarne kanalizacijske mreže na nekoliko lokacija Otvoreni radovi na izgradnji sekundarne kanalizacijske mreže na nekoliko lokacija Otvoreni radovi na izgradnji sekundarne kanalizacijske mreže na nekoliko lokacija Otvoreni radovi na izgradnji sekundarne kanalizacijske mreže na nekoliko lokacija