Otvorena socijalna samoposluga
Otvorena socijalna samoposluga

U Zadru, u samostanu sv.Frane otvorena je danas prva Socijalna samoposluga. Inicijativu je pokrenula obitelj Blaslov, a podržali i realizirali Caritas zadarske nadbiskupije, samostan sv. Frane i Grad Zadar.

-Kako je, na žalost, u zadnje vrijeme u gradu i okolici sve veći broj pojedinaca i obitelji koje žive s nedostatnim materijalnim prihodima te ne mogu zadovoljiti ni minimum svojih potreba, došlo je do ideje da se podjela hrane objedini kroz Socijalnu samoposlugu i da na taj način budemo učinkovitiji u ublažavanju teške materijalne situacije. Projektu su se pridružili mnogi dobročinitelji i pomogli u punjenju polica što će mnogima omogućiti radosnije balgdane ali i vrijeme nakon blagdana. Stoga i vi budite dobra i otvorena srca te se uključite u ovaj hvale vrijedan projekt, pozvao je sve ljude dobre volje, ravnatelj zadarskog Caritasa don Ivica Jurišić

- Ovo je jako dobra inicijativa i pokazuje solidarnost svih prema onima koji su u potrebi. S druge strane, naravno da bi bilo bolje da  ovakve samposluge nema i da nema potrebitih. Svi koji obavljaju svakodnevnu kupnju "spize" moći će dati svoj prilog koji će onda doći ovdje odnosno u ruke ljudima kojima najviše treba, istaknuo je gradonačelnik Kalmeta dodajući da će i sam postupati isto. - Solidarnost je nešto što je u svijetu poznato, prihvaćeno i nešto iznimno dobro. Zahvaljujem i obitelji Blaslov koji su inicirali ovo, Caritasu i nadbiskupiji. Grad Zadar se također obvezao mjesečno donirati za samoposlugu 10 000 kuna, objasnio je.

 - Nije teško organizirati otvaranje, privući medije i uzvanike, pa niti prvi put napuniti police samposluge, no ona se treba puniti cijelu godinu. Stoga, sjetite se, prilikom kupnje svojih namirnica, izdvojiti dio novca za ljude u poteškoćama, pridružio se, u ovom humanitarnom apelu, svojim prethodnicima, provincijal fra Andrija Bilokapić.

Svoj doprinos akciji dali su i učenici SŠ "Juraj Baraković" koji su donijeli namirnice u vrijednosti 2000 kn, djeca OŠ "Šimun Kožićić Benje" te Volonterski centar Zadar koji je donirao 6000 kn prikupljenih u dvjema humanitarnim fritulijadama održanima na Narodnom trgu.

Vezane fotografije

Otvorena socijalna samoposluga Otvorena socijalna samoposluga Otvorena socijalna samoposluga Otvorena socijalna samoposluga Otvorena socijalna samoposluga Otvorena socijalna samoposluga Otvorena socijalna samoposluga Otvorena socijalna samoposluga Otvorena socijalna samoposluga Otvorena socijalna samoposluga Otvorena socijalna samoposluga Otvorena socijalna samoposluga