Otvoren sedmi Sajam poslova Zadarske županije
Otvoren sedmi Sajam poslova Zadarske županije

U Arsenalu je danas otvoren Sajam poslova. Radi se o projektu Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, ispostave u Zadru, koji na ovaj način želi omogućiti izravan kontakt poslodavaca s tražiteljima posla. Prvoga dana sajma veliko zanimanje za poslove koji se trenutačno nude na tržištu rada pokazali su mladi ljudi koje, tek nakon višegodišnjeg školovanja, čeka svijet rada. 

"Najveći problem u ovoj zemlji je nezaposlenost, pa tako i u našoj županiji, bez obzira što smo bolji od svih ostalih u Hrvatskoj i bez obzira što bilježimo pozitivne trendove prema kojima bi se moglo reći da su Zadar i Zadarska županija počeli izlaziti iz krize. U županiji je broj nezaposlenih pao ispod sedam tisuća, a u gradu ispod četiri tisuće što su rezultati bolji nego 2008. Osim toga, bitno je kazati ne samo da je pala nezaposlenost nego se povećala i zaposlenost," podsjetio je ovom prigodom gradonačelnik Božidar Kalmeta.

Posebno je zahvalio svim profesorima i učiteljima jer rade odgovoran posao, a to je obrazovanje naše djece. "Bez znanja i obrazovanja nema napretka ove zemlje", nastavio je. "Mi smo mala zemlja i ne možemo konkurirati velikim i jakim gospodarstvima i zemljama. Ali možemo konkurirati znanjem. Također, završetkom nekih projekata za koje smo dobili sredstva iz strukturnih fondova EU, a i tu smo prvi u državi, mislim da možemo biti optimisti i da se sa sigurnošću možemo nadati boljim danima. Ono na čemu moramo raditi je da sutra naša djeca ne odlaze iz ove županije nego da u njoj ostaju jer u njoj imaju perspektivu kao i u najboljim zemljama europske unije," zaključio je gradonačelnik. 

"Tijekom sajma posjetitelji imaju priliku izravno razgovarati s poslodavcima na njihovim službenim pultovima, informirati se o njihovim sadašnjim i budućim potrebama za radnicima te predstaviti sebe kao potencijalnog radnika ili partnera. Također, na sajmu se mogu pronaći informacije o mogućnostima zapošljavanja na Europskom tržištu rada, informirati se o zakonskoj regulativi vezanoj uz zapošljavanje osoba s invaliditetom ali i o mogućnostima obrazovanja i usavršavanja pa čak i volontiranja. Iako su vremena na tržištu rada iznimno teška, zahvaljujući podršci institucija, Grada i Županije te naših poslodavaca, rezulati u 2014., što se tiče pada nezaposlenih i zapošljavanja, među najboljima su u Hrvatskoj," kazala je predstojnica zadarskog HZZ-a, Irena Dragić.

Vezane fotografije

Otvoren sedmi Sajam poslova Zadarske županije Otvoren sedmi Sajam poslova Zadarske županije Otvoren sedmi Sajam poslova Zadarske županije Otvoren sedmi Sajam poslova Zadarske županije Otvoren sedmi Sajam poslova Zadarske županije Otvoren sedmi Sajam poslova Zadarske županije