Otvoren My Smart City hackathon Zadar
Otvoren My Smart City hackathon Zadar
Natjecanje programera u Zadru.

My Smart City hackathon i konferencija održavaju se od 11. do 13. listopada u prostorima Kazališta lutaka Zadar. Riječ je o 24-satnom natjecanju za programere i ostale motivirane pojedince ili grupe koji žele realizirati nova kreativna rješenja na temu pametnog grada.
Gradonačelnik Branko Dukić otvorio je konferenciju riječima: 

Mi se kao grad želimo razvijati primjenom novih tehnologija i digitalizacijom gradskih usluga. Zato se trudimo stvarati povoljno i poticajno okruženje za razvoj tehnološki usmjerenih djelatnosti. Na tome radimo, i radit ćemo još i više, ali pametan grad ne možemo postati ako ne investiramo u ljude. Ova konferencija poticaj je koji nas vodi u tom pravcu, a posebno mi je drago što ćemo kao rezultat ovoga događanja danas imati priliku čuti konkretne i već razrađene primjere rješenja koji uz pomoć novih tehnologija mogu osuvremeniti i podići kvalitetu života našega grada. Nadam se da će neka od tih rješenja, baš kao i ona sa prošlih hackaton natjecanja, poput City bus aplikacije, pronaći svoje mjesto u dnevnoj upotrebi i služiti na korist našim građanima. To je put kojim moramo ići, jer samo tako možemo postati suvremeno društvo. 

Riječ je o međunarodnom IT hackatonu i konferenciji koji su  Agencija za razvoj Zadarske županije ZADRANOVA i Grad Zadar po prvi put pokreću s loklanim IT snagama i brojnim lokalnim partnerima. Ovo događanje okuplja natjecatelje i partnere iz sve tri partnerske zemlje i gradove partnere: Mostar, Nikšić, Tuzla i Zadar.
Cilj konferencije je povezati IT poduzetnike iz susjednih zemalja te ukazati na konkretna pametna rješenja koja se implementiraju u europskim gradovima u svrhu podizanja kvalitete života, načine na koje se stvara povoljno okruženje za razvoj pametnog grada te vidjeti koliko je koncept pametnog grada zaživio kod nas.
Cjelokupno događanje sufinancirat će se kroz projekt CODE, odobren unutar Interreg IPA programa prekogranične suradnje Hrvatska – Bosna i Hercegovina – Crna Gora 2014.- 2020., a čiji je cilj unaprjeđenje poduzetničkog okruženja u prekograničnom području kroz razvoj poslovne infrastrukture i usluga podrške inovativnim poduzetničkim idejama.