Otvoren 11. Festival vjenčanja
Fotogalerija gallery
Tradicionalna manifestacija u organizaciji Udruženja obrtnika i pod pokroviteljstvom Grada Zadra.

U Arsenalu je svečano otvoren 11-ti po redu Festival vjenčanja Zadar 2018. Festival vjenčanja tradicionalna je aktivnost Udruženja obrtnika Zadar koja okuplja mnogo malih obrtnika povezanih s organizacijom vjenčanja s područja cijele Zadarske županije. Začetnici i inicijatori ove manifestacije su članovi Udruženja obrtnika Zadar. Grad Zadar već je godinama pokrovitelj ove manifestacije. U ime Grada Zadra, otvorenju je nazočila zamjenica gradončelnica, Jagoda Surać i voditeljica Odsjeka za gospodarstvo, Blanka Dujela

Otvorenje je započelo na Narodnom trgu uz plesni nastup ansambla ZPA u koreografiji Natali Perić, a nastavilo se u Arsenalu,  također uz Zadarski plesni ansambl i DJ Mate Kokića na vinilima. Ovogodišnji festival u duhu je filma "Veliki Gatsby", odnosno tematizaciju 20-ih godina prošlog stoljeća.

Sudionici manifestacije su poduzetnici koji obavljaju različite djelatnosti vezane za organizaciju vjenčanja: saloni vjenčanica, sale za vjenčanja, slastičari, cvjećari, frizeri i kozmetičari, fotografi, zlatari i drugi. Broj zainteresiranih izlagača na Festivalu vjenčanja iz godine u godinu raste, ali Odbor je zadržao koncept malog sajma, koji nastoji prvenstveno prezentirati zadarski obrtnički rad.

U nastavku programa, tijekom subote i nedjelje, posjetitelje očekuju modne revije vjenčanica i frizura te koncert Sandyja Cenova. Na nedjeljnom doručku promovirat će se zadarski restorani i slastičari uz cjelodnevnu humanitarnu akciju "Nosi mi se bijela boja", u organizaciji Lige protiv raka Zadar.

Vezane fotografije