Održan  okrugli stol „Uzroci neravnoteže na tržištu rada – stajalište nezaposlenih“
Održan okrugli stol „Uzroci neravnoteže na tržištu rada – stajalište nezaposlenih“

Održan je  I. okrugli stol „Uzroci neravnoteže na tržištu rada – stajalište nezaposlenih“  u sklopu projekta „PoTRaGA - Portal za Tržište Rada, razvoj Gospodarstva i mjere Aktivne politike zapošljavanja” u Hrvatskoj gospodarskoj komori, Županijskoj komori Zadar.

Na okruglom stolu sudjelovali su partneri u projektu- predstavnici Grada Zadra, Ana Odvitović i Josip Milić, Dubravko Bacalja i Jelena Buzov iz Hrvatskog zavoda za zapošljavanje, Marica Babić iz Zadra-e, Lea Grdović iz HGK, Županijske komore Zadar te korisnici projekta PoTRaGA- mladi nezaposleni ljudi sa zadarskog područja. Cilj rasprave bio je definirati probleme u zapošljavanju sa stajališta nezaposlenih osoba. 

Projekt ”PoTRaGA” - Portal za Tržište Rada, razvoj Gospodarstva i mjere Aktivne politike zapošljavanja“, sufinanciran u sklopu programa IPA, IV. komponenta – OP Razvoj ljudskih potencijala, provodi se u suradnji pet partnerskih organizacija (Grad Zadar kao nositelj projekta te Razvojna agencija Zadarske županije – ZADRA, Hrvatski Zavod za zapošljavanje – Područni ured Zadar, Hrvatska gospodarska komora – Županijska komora Zadar i Obrtnička komora Zadarske županije). Ciljevi projekta su povećati zapošljivost ciljne grupe mladih nezaposlenih prekvalifikacijom i podizanjem njihovog znanja o poduzetništvu te doprinijeti uspostavi ravnoteže između ponude i potražnje na tržištu rada kreiranjem portala specijaliziranog za potrebe lokalnog tržišta rada.

U sklopu provedbe projekta organizirat će se četiri okrugla stola na temu „Uzroci neravnoteže na tržištu rada“ uz sudjelovanje predstavnika nezaposlenih osoba, poslodavaca i obrazovnih institucija. Cilj njihovog održavanja je pristupiti zajedničkom problemu s gledišta različitih dionika na tržištu rada te kroz, što je moguće više strukturiranu i usmjerenu raspravu, doći do zaključaka o mogućim uzrocima neravnoteže na tržištu rada koji će se naknadno objaviti.

Vezane fotografije

Održan  okrugli stol „Uzroci neravnoteže na tržištu rada – stajalište nezaposlenih“ Održan  okrugli stol „Uzroci neravnoteže na tržištu rada – stajalište nezaposlenih“ Održan  okrugli stol „Uzroci neravnoteže na tržištu rada – stajalište nezaposlenih“