Održan 3. sastanak u sklopu EU projekta ENPCOM
Održan 3. sastanak u sklopu EU projekta ENPCOM

U periodu od 19.-22. studenog 2014. godine u Badajozu u Španjolskoj održan je 3. sastanak u sklopu EU projekta ENPCOM European Network for the Promotion of the Covenant of Mayors, program Europe for Citizens, na temu ''Mogućnosti djelovanja interakcijom između javnog i privatnog sektora u proizvodnim tvrtkama: inovacija, dijeljenje i energetska učinkovitost''. 

Koordinator projekta, uz potporu udruženja Focus Europe, je Lega delle Autonomie Locali, mreža talijanskih lokalnih uprava koja se sastoji od gradova, provincija i regija, iz Italije. U projektu ukupno sudjeluje 29 partnera iz Italije, Španjolske, Hrvatske, Švedske, Danske, Albanije i Bugarske.Na sastanku je sudjelovala predstavnica Grada Zadra Ana Bajlo, voditeljica Odsjeka za energetsku učinkovitost koja je prezentirala projekte i planove Grada Zadra u području energetske učinkovitosti. Također su predstavljeni i primjeri dobre prakse u ostalim zemljama partnerima. U sklopu sastanka u gradu La Albuera provedeni su tehnički posjeti koncentrirane solarne elektrane i fotonaponske solarne elektrane te primjera korištenja obnovljivih izvora energije (fotonaponi, solarni kolektori, biomasa) u gradskom bazenu. Također je posjećen Glavni ured Ministarstva poljoprivrede u gradu Merida u kojem je predstavljena implementacija ESCO modela u zgradi Glavnog ureda i javnoj rasvjeti kao i sustav upravljanja i monitoringa. Nadalje, u gradu Caceres sudionici su imali priliku vidjeti ekološku javnu rasvjetu.

Više o projektu može se doznati na sljedećem linku: http://www.enpcom-project.eu/

Vezane fotografije

Održan 3. sastanak u sklopu EU projekta ENPCOM Održan 3. sastanak u sklopu EU projekta ENPCOM Održan 3. sastanak u sklopu EU projekta ENPCOM Održan 3. sastanak u sklopu EU projekta ENPCOM Održan 3. sastanak u sklopu EU projekta ENPCOM