Očuvanje tradicije i vrijednosti Domovinskog rata za buduće generacije
Očuvanje tradicije i vrijednosti Domovinskog rata za buduće generacije
Zamjenica gradonačelnika Jagoda Surać primila članove Zbora ratnih izvjestitelja HRT-a.

U Maloj vijećnici održana je skupština i susret članova Zbora ratnih izvjestitelja HRT-a, koji su ove godine ujedno i sudionici u programu obilježavanja Dana obrane grada Zadra.

U ime gradonačelnika, ratne izvjestitelje pozdravila je zamjenica Jagoda Surać istaknuvši kako je doprinos ratnih izvjestitelja u širenju istine o Domovinskom ratu nemjerljiv, baš kao i domoljublje i istinoljublje kojim su dragovoljno odlazili na prvu crtu bojišnice i svijetu slali vijesti o krvavoj agresiji na Hrvatsku.

- Kroz filmove gospodina Darka Dovranića i vaše jučerašnje tribine, ovih se dana prisjećamo tih trenutaka, ali i vašeg profesionalizma, čestitosti i hrabrosti. Prisjećamo se i vaših sedmorice kolega koji su poginuli obavljajući profesionalno i s ljubavlju svoj posao. Ne moram posebno isticati kako smo zahvalni na svemu što ste u odlučnim trenucima za Republiku Hrvatsku odlučno i uspješno radili. Kod nas ste bili u svojoj kući i devedesetih, kod nas ste i danas naši, zadarski, iskreni prijatelji, naglasila je zamjenica Surać.

Ratni izvjestitelji zahvalili su na gostoprimstvu i na prilici da sudjeluju u programu obilježavnja ovog važnog datuma i događaja za grad Zadar. Govoreći o svom desetogodišnjem djelovanju kazali su da im je smisao rada i postojanja, očuvanje tradicije i vrijednosti Domovinskog rata. Jer iako nisu nosili oružje, nosili su pero, mikrofone, kamere i opremu i svijetu prenosili istinu o tome što se tada u Hrvatskoj događalo. S ciljem sustavne obrade novinarske i snimateljske građe HRT-a, na kojoj je zabilježeno to značajno vrijeme u kojem je stvorena današnja slobodna i neovisna država Hrvatska, pokrenuli su projekt „Ponos domovine“ kako bi ratna svjedočanstva sačuvali za buduće generacije.

Sinoć je u Kneževoj palači održana tribina „Uloga ratnih izvjestitelja HRT-a u Domovinskom ratu“, a nakon tribine prikazan je dokumentarni film autora Darka Dovranića pod naslovom „Zadarska 112. brigada“ u Dokumentarnoj produkciji HRT-a. 

Vezane fotografije

Očuvanje tradicije i vrijednosti Domovinskog rata za buduće generacije Očuvanje tradicije i vrijednosti Domovinskog rata za buduće generacije Očuvanje tradicije i vrijednosti Domovinskog rata za buduće generacije Očuvanje tradicije i vrijednosti Domovinskog rata za buduće generacije Očuvanje tradicije i vrijednosti Domovinskog rata za buduće generacije Očuvanje tradicije i vrijednosti Domovinskog rata za buduće generacije