Obljetnički koncert Zadarskog komornog orkestra
Obljetnički koncert Zadarskog komornog orkestra
Fotogalerija Galerija
Zadarski komorni orkestar obilježio 55. godišnjicu postojanja i 30-tu obljetnicu osnivanja Udruge

Sinoć je u kateradli sv. Stošije održan svečani rođendanski koncert Zadarskog komornog orkestra povodom obilježavanja 55. godišnjice postojanja orkestra i 30-te obljetnice osnivanja Udruge. Koncertom je ravnao maestro Ivan Repušić, a otvoren je izvedbom Mobe, skladbe Šime Dešpalja s kojom je Zadarski komorni nastupio prvi put na 1. Muzičkim večerima u sv. Donatu, 14. kolovoza 1961. Osim što je skladba postala zaštitni znak orkestra bila je dugogodišnji zaštitni znak Radio Zadra s kojom se radio prvi puta oglasio u eteru te je s njom započinjao svakodnevno emitiranje programa. Kao gošća koncerta nastupila je Monika Leskovar, hrvatska violončelistica koja uspješno gradi karijeru u Europi i svijetu. Uz Zadrane je svirala Rokoko varijacije P. I. Čajkovskog.

U pauzi koncerta dodijeljena su priznanja u znak zahvalnosti svim voditeljima, Pavlu Dešpalju, Petru Vrbančiću, Draganu Novaku i Ivanu Repušiću, koji su kroz godine uspješno vodili ansambl. Zahvalnost je iskazana i dugogodišnjim članovima među kojima neki od njih sviraju već punih trideset godina. Zadarski komorni orkestar zahvalio se i Gradu Zadru, gradonačelniku Božidaru Kalmeti i bivšim gradonačelnicima te pročelniku UO za kulturu i šport, Radovanu Dunatovu za neizmjernu podršku u svom dugogodišnjem djelovanju.

Kao izraz težnje ali i najava smjera daljenjeg rasta i razvoja orkestra za kraj su izveli 4. SimfonijuLudwiga van Beethovena.

Vezane fotografije

Obljetnički koncert Zadarskog komornog orkestra Obljetnički koncert Zadarskog komornog orkestra Obljetnički koncert Zadarskog komornog orkestra Obljetnički koncert Zadarskog komornog orkestra Obljetnički koncert Zadarskog komornog orkestra Obljetnički koncert Zadarskog komornog orkestra