Obilježavanje Međunarodnog dana kulturne raznolikosti Zadar
Obilježavanje Međunarodnog dana kulturne raznolikosti Zadar

Ovogodišnju priredbu, kao i ranijih godina, najavio je i otvorio predsjednik Koordinacije nacionalnih manjina Zadarske županije Veselko Ćakić, a nakon njegovih pozdravnih riječi, okupljene je pozdravio Dražen Grgurović, poptredsjednik Gradskog vijeća Grada Zadra te Milena Ikić u ime Zadarske županije.

Dražen Grgurović:“ Raduje nas da se ova manifestacija kontinuirano održava već desetu godinu i da na najbolji način, kroz druženje, pjesmu i ples svjedoči o dobrim odnosima, međusobnoj toleranciji i suradnji predstavnika nacionalnih manjina koje žive na prostoru Zadarske županije. Mi se s predstavnicima pojedinačno susrećemo i surađujemo tijekom godine, a posebno zadovoljstvo je svih zajedno susresti na ovoj priredbi i uživati u ovom bogatstvu različitosti kultura koje imamo u našem gradu i koje će biti sigurno zanimljive i našim turistima."

Grad Zadar od osnivanja Radne skupine nacionalnih manjina aktivno prati njen rad i u okviru proračunskih mogućnosti financira i pruža potporu kulturnim programima. Uz ovu manifestaciju, Radna skupina izdaje i zajednički časopis „Zadarski most prijateljstva“, po čemu su dugo bili jedinstveni u Republici Hrvatskoj, ali i dalje, izvan okvira naše zemlje.

 

Ove godine na danu kulturne raznolikosti nastupili su: SKD „Prosvjeta“ iz Vukovara, folklorna sekcija BNZ Zadarske županije i KUD „Hasan Mujezinović“ iz Cazina, MKD „Makedonija“ iz Splita, MKD „Čardaš„ iz Splita, folklorna skupina SKD „Bazovica“ iz Rijeke, KUD „Šota“ iz Rijeke, i folklorna skupina Zajednice Talijana – Galižana.

 

 

 

Vezane fotografije

Obilježavanje Međunarodnog dana kulturne raznolikosti Zadar Obilježavanje Međunarodnog dana kulturne raznolikosti Zadar Obilježavanje Međunarodnog dana kulturne raznolikosti Zadar Obilježavanje Međunarodnog dana kulturne raznolikosti Zadar Obilježavanje Međunarodnog dana kulturne raznolikosti Zadar Obilježavanje Međunarodnog dana kulturne raznolikosti Zadar