Obilazak radova u MO Brodarica
Obilazak radova u MO Brodarica
Gradonačelnik obišao radove u MO Brodarica.

Gradonačelnik Branko Dukić sa suradnicima obišao je danas radove koje se izvode na prostorijama MO Brodarica i vanjskom prostoru neposredno uz zgradu mjesnog odobora.

Na zgradi mjesnog odbora Brodarica tijekom ove godine obavljeni su radovi sanacije krovišta, pregrađen je prostor  za optimalan rad Vijeća mjesnog odbora i udruga koji ga koriste i u cijelosti obnovljen parket u velikoj sali. U tijeku je i postavljanje laminata u uredu Mjesnog odbora i ukupna vrijednost  uloženih sredstava je 85.000,00 kn. Velika sala uređena je za besplatnu rekreaciju  građana zrele životne dobi, koja je organizirana u suradnji  sa stručnim trenerima sportske zajednice. Rekreacija je upravo započela ovaj tjedan, a taj se program  već nekoliko godina provodi u nizu mjesnih odbora te je polučio  velik uspjeh i odaziv građana. U istom prostoru uskoro kreću i  besplatne sportsko edukativne radionice za djecu  u poslijepodnevnim satima. U međuvremenu je provedena  legalizaciju zgrade i naručen projekt zatvaranja sjeverne terase za potrebe umirovljenika.
Uz navedene radove u tijeku  je i rekonstrukcija sportskog igrališta čija  vrijednost iznosi  450.000,00 kn. 
Plan je da MO Brodarica bude svojevrsni rekreativni prostor i mjesto susreta svih generacija građana uz pomoć Grada Zadra, ali i mjesto na kojem će se artikulirati potrebe i interesi ljudi koji žive na tom području. Želja nam je da na ovakav način oživimo rad i prostore svih mjesnih odbora , da se intenzivira njihov rad i na takav način građani aktivno uključe u život grada i daju svoj doprinos  ovakvim projektima -izjavio je gradonačelnik.

Nakon toga, obišao je i MO Puntamika. Tamo se u idućoj godini planira proširenje zgrade, odnosno dogradnja kata, čime bi se povećali kapaciteti i omogućilo otvaranje ambulante opće prakse te opremanje dvorane za rekreaciju građana.