Nastupni posjet NJ. E. Jūratė Raguckienė, veleposlanice Republike Litve Gradu Zadru
Gradonačelnik Dukić primio veleposlanicu Litve.

U Maloj vijećnici Grada Zadra, gradonačelnik Branko Dukić primio je u nastupni posjet NJ. E. gospođu Jūratė Raguckienė, nedavno imenovanu veleposlanicu Republike Litve u Zagrebu.

Veleposlanica Republike Litve u večernjim satima na Poljani Ivana Pavla II., svojom će nazočnošću uveličati Međunarodni plesni festival „Adriatic Zadar Open 2019“, koji organizira poduzeće „Terra Astrum“ iz Litve,  u suradnji s počasnom konzulicom Republike Litve u RH, gđom Rimom Koić, pod pokroviteljstvom Grada Zadra i uz potporu TZ Grada Zadra. Festival  se održava u Zadru već treći put, a ugostit će oko 300 sudionika, većinom iz Republike Litve te Poljske. Ovo je nastavak dugogodišnje izvrsne suradnje s Republikom Litvom i njenim predstavnicima.

Veleposlanica Litve, NJ. E. gospođa Jūratė Raguckienė, izrazila je zahvalnost na prijemu te istaknula kao je Zadar doživjela kao iznimno lijep i romantičan grad. Veleposlanica Litve i gradonačelnik Dukić te konzulica Republike Litve u RH, gđa Rima Koić, razgovarali su o dosadašnjoj plodnoj i dobroj suradnji i složili se kako će sada, nakon uspostave veleposlanstva u Zagrebu, suradnja s Republikom Litvom i njenim predstavnicima biti još bolja.

Vezane fotografije