Nasadima prva nagrada na Floraartu
Nasadima prva nagrada na Floraartu

Gradska komunalna tvrtka Nasadi osvojila je prvu nagradu na ovogodišnjem Floraartu u Zagrebu. Instalacijom Lanterna osvojili su prvo mjesto u kategoriji Dašak Mediterana, odnosno u kreativnom izrazu u oblikovanju prostora. Autorica Lanterne je Anita Valčić, a u nešto drugačijem obliku ju je već predstavila na izložbi cvijeća održanoj u travnju u Zadru.

Imamo jednu lijepu vijest za objaviti. Na međunarodnoj vrtnoj izložbi Floraart, na kojoj sudjeluje 161 izlagač iz Hrvatske i 16 međunarodnih, a održava se ove godine u 50.-om jubilarnom izdanju, naša tvrtka osvojila je još jednu nagradu. -istaknuo je direktor Nasada Lenko Ugrinić.
Od 2007. Nasadi su počeli sudjelovati na Floraartu, a od 2008. do danas, svake su godine osvajali nagrade u različitim kategorijama. Ove godine su sudjelovali i na Prazniku cvijeća u splitskim Dioklecijanovim podrumima, gdje su također osvojili prvo mjesto za instalaciju u interijeru autorice Dore Maštrović Pavičić. Okušali su se i u organizaciji vlastite izložbe cvijeća, koja je prošla više nego uspješno i privukla je brojne izlagače.

Autorica instalacije Lanterna Anita Valčić istaknula je kako je ideja za Lanternu nastala tijekom organizacije zadarske izložbe, a unatoč preprekama i izuzetno lošem vremenu u Zagrebu (Lanterna se u jednom trenutku čak i srušila), uspjeli su osvojiti prvo mjesto.
Plan je Nasada da sve svoje do sada nagrađene radove izloži na različitim javnim gradskim površinama kada se za to ostvare tehnički uvjeti, kako bi ih građani mogli vidjeti tijekom cijele godine.

Vezane fotografije

Nasadima prva nagrada na Floraartu Nasadima prva nagrada na Floraartu Nasadima prva nagrada na Floraartu Nasadima prva nagrada na Floraartu