Ministar Goran Marić u Zadru
Ministar Goran Marić u Zadru
Najavljeno rješavanje pitanja državne imovine u Zadru.

Nakon radnog sastanka održanog u gradskoj upravi, ministar državne imovine Goran Marić s gradonačelnikom Božidarom Kalmetom i ostalim predstavnicima Grada Zadra obišao je prostor bivše vojarne Stjepana Radića u kojoj je nalazi još niz neiskorištenih i zapuštenih prostora u vlasništvu države. Ispred zgrade budućeg Centra za mlade osvrnuli su se na sadržaj sastanka.

Gradonačelnik Kalmeta: Na sastanku u gradskoj upravi s ministrom Marićem na kojem su bili i predstavnici nekoliko općina te dožupan Božidar Longin razgovarali smo kako što prije staviti u funkciju državnu imovinu koja je sada većinom  blokirana. Razgovarali smo i o izmjeni nekih zakona koji također koče investitore i investicije na lokalnim razinama.

Ministar Marić: Došao sam u Zadar uvjeriti se na licu mjesta u stvarno stanje i neriješene predmete Grada Zadara i okolnih gradova i općina vezanih uz državnu imovinu. Ova slika iza nas (zgrada budućeg Centra za mlade) je ogledni primjer kako se taložila zapuštenost državne imovine u Republici Hrvatskoj, ali ona neće još dugo ovako izgledati. Ovdje će do kraja godine započeti radovi jer ćemo naći model kako tu imovinu što prije staviti u funkciju. Rješavat ćemo probleme zajedno s gradom, kako bi on prodisao i bio grad budućnosti za mlade, a ne grad odlaska mladih.

 

Vezane fotografije

Ministar Goran Marić u Zadru Ministar Goran Marić u Zadru Ministar Goran Marić u Zadru Ministar Goran Marić u Zadru Ministar Goran Marić u Zadru