Mini knjižnica u dječjem vrtiću na  Bokanjcu
Mini knjižnica u dječjem vrtiću na Bokanjcu

Gradska knjižnica Zadar i Dječji vrtić Radost obilježili  su blagdan Svete Lucije otvorenjem mini knjižnice u područnom objektu Bokanjac. Ona sadrži sadrži zbirku slikovnica za djecu i knjiga za roditelje, a popularno je nazvana Zbirčica. Njezina posebnost je u tome što je namijenjena ne samo korištenju u vrtiću već za posudbu i zajedničko čitanje kod kuće. Odabran je upravo područni objekt Bokanjac jer djeluje u gradskom predjelu bez knjižničnog ogranka.

U tijeku je nacionalna kampanja "Čitaj mi!" koja naglašava da s čitanjem valja započeti od rođenja djeteta kako bi to postalo ugodnim dijelom svakodnevnog druženja roditelja i djece što je i dalo poticaj za osnivanje Zbirčice.

Gradska knjižnica Zadar je posebno za Zbirčicu kupila 207 naslova čija ukupna vrijednost iznosi 13.982,85 kn. Zbirka je ustupljena na privremeno korištenje DV Radost. Područni vrtić Bokanjac pohađa 91 dijete u 5 odgojnih skupina. Pri odabiru fonda vodilo se računa o zastupljenosti literature za djecu svih vrtićkih uzrasta (slikovnica i prvih popularno znanstvenih naslova). Također je napravljen odabir kvalitetnih naslova o odgoju i razvoju djece za mali roditeljski kutak. Veliku važnost u poticanju čitanja i korištenja građe kod djece i roditelja imat će vrijedne odgajateljice koje su već nizom čitalačkih programa i posebno osmišljenim panoima promovirale Zbirčicu i prije njenog otvorenja.

Povodom otvorenja, knjižničarka s Dječjeg odjela djeci je pročitala  priču i s njima razgovarala o tome što je to knjižnica i kako će koristiti fond Zbirčice. Svako dijete dobilo je člansku iskaznicu za korištenjeZbirčice te kupone za upis u Gradsku knjižnicu Zadar gdje mogu pronaći puno više naslova za sebe, roditelje, bake...  

Vezane fotografije

Mini knjižnica u dječjem vrtiću na  Bokanjcu Mini knjižnica u dječjem vrtiću na  Bokanjcu Mini knjižnica u dječjem vrtiću na  Bokanjcu Mini knjižnica u dječjem vrtiću na  Bokanjcu Mini knjižnica u dječjem vrtiću na  Bokanjcu Mini knjižnica u dječjem vrtiću na  Bokanjcu