„Latica“ seli u „Pčelicu“
„Latica“ seli u „Pčelicu“
Javni kolegij gradonačelnika Grada Zadar, Božidara Kalmete s pročelnicima.

Grad Zadar, kao osnivač ustanove DV „Radost“ i vlasnik PO „Pčelica“ koji je u njegovom sastavu, dječjem vrtiću za djecu s posebnim potrebama „Latica“ daje na korištenje prostor PO „Pčelica“, Odluka je koju je na današnjem javnom kolegiju s pročelnicima usvojio gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta. Prostor se ustupa na korištenje do okončanja izgradnje Centra „Mocire“, a na mjestu sadašnjeg PO „Pčelica“ planirana je izgradnja novog vrtića.

-Djeca iz vrtića „Latica“ od početka nove školske i pedagoške godine bit će smještena u DV „Pčelica“. Ovisno o zahtjevima roditelja, djeca iz DV „Pčelica“ bit će razmještena u tri dječja vrtića: „Voštarnicu“ „Vruljicu“ i „Višnjik“, gdje su uvjeti rada mnogo bolji, dok će dio njih otići u prvi razred, objasnio je gradonačelnik Kalmeta i nastavio: 

-Djeca  iz „Latice“ u „Pčelici“ će boraviti će do dovršetka izgradnje centra Mocire gdje će dobiti svoje trajno boravište što se očekuje najkasnije do početka sljedeće 2017. godine. Istodobno u pripremi je rekonstrukcija vrtića „Pčelica“ po najmodernijim standardima koja će započeti nakon završetka centra Mocire tako da vrtić „Pčelica“, bez obzira na „Laticu“ , mora u rekonstrukciju budući da se radi o montažnom objektu, kazao je gradonačelnik posebno istaknuvši kako svi zajedno moramo biti dodatno osjetljivi na djecu vrtića „Latica“ jer oni trenutno borave u najlošijim uvjetima u odnosu na djecu u drugim gradskim vrtićima.

Pročelnik UO za odgoj i školstvo Joso Nekić, posebno je naglasio da djecu i odgajateljice nitko neće izbacivati niti da se ova odluka pripremala preko noći. – Sve radimo u dogovoru s ravnateljicom i roditeljima djece iz „Pčelice“. Radi se o privremenoj mjeri, a sva djeca bit će primjereno zbrinuta. Za rekonstrukciju „Pčelice“ imamo pripremljen projekt i pred ishođenjem smo dozvole za gradnju, a radit će se po principu tzv. Pasivne kuće, odnosno sukladno standardima energetske učinkovitosti, nastavio je Nekić, a potvrdio i pročelnik UO za prostorno planiranje i graditeljstvo, Darko Kasap. Bit će to prvi takav vrtić u gradu Zadru, imat će 4 jasličke i 4 vrtićke odgojne skupine i moći će primiti 148 djece. Pročelnik UO za zdravstvo i socijalnu skrb, Mario Pešut, istaknuo je da sigurnost djece koja pohađaju vrtić Latica nikad nije bila upita i da oni doista zaslužuju bolje uvjete rada.

Vezane fotografije

„Latica“ seli u „Pčelicu“ „Latica“ seli u „Pčelicu“ „Latica“ seli u „Pčelicu“