Gradonačelnik Živko Kolega sa suradnicima održao je konferenciju za novinare na novouređenoj Obali kneza Trpimira i tom prilikom predstavio izvedene radove, ne samo u toj ulici, već i okolnim ulicama na Boriku.
Izvedeni su radovi u vrijednosti od 11,5 milijuna kuna, a obuhvaćali su izgradnju sekundarne kanalizacijske mreže u ulicama  Marina Držića, Obala kneza Trpimira, Augusta Šenoe, Tina Ujevića, Frana Supila, Vlahe Bukovca, Celestina Medovića te Slave Raškaj. 
Vodovodna mreža je obnovljena u ulicama  Obala kneza Trpimira, Marina Držića, Ivana Gorana Kovačića, Augusta Šenoe, Frana Supila i  Tina Ujevića.
Cestovna mreža je rekonstruirana u ulicama Marina Držića, Frana Supila, Augusta Šenoe, Ivana Gorana Kovačića i dijelu ulice Tina Ujevića.
Najveće izmjene je ipak doživjela Obala kneza Trpimira sa svojim novim parternim uređenjem koje uključuje kolnik, nogostupe, šetnicu, biciklističku stazu, javnu rasvjetu i hortikulturno uređenje sa navodnjavanjem, te novouređenim parkiralištima koji će omogućiti i bolji pristup brodovima i plaži na Vitrenjaku.
Ovi radovi su samo početak i mali pokazatelj onoga što će se dogoditi u budućnosti kada će Zadar dobiti šetnicu od Puntamike do Bibinja.

Vezane fotografije

Konferencija za novinare povodom dovršenja uređenja Obale kneza Trpimira