Kalmeta: TZ odradila odličan posao
Kalmeta: TZ odradila odličan posao

U Velikoj vijećnici Grada Zadra održana je Izborna skupština Turističke zajednica Grada Zadra kojom je predsjedavao gradonačelnik Grada Zadra Božidar Kalmeta. Zamjenik predsjednika TZG Zadra, Branko Ganzulić podnio je izvješće o radu, a direktor Zvonko Šupe financijsko izvješće za 2013. godinu. Na sjednici su iziabrani novi članovi Skupštine, Turističkog vijeća te članovi Nadzornog odbora TZG Zadra te predstavnici u Skupštinu TZ Zadarske županijena razdoblje od četiri godine. 

- U 2013. godini grad Zadar ostvario je 350 tisuća dolazaka i milijun i 330 tisuća noćenja što predstavlja konstantan rast turističkog prometa iz godine u godinu, istaknuo je Ganzulić. Ono što smo sebi za sljedeće razdoblje zacrtali jes vratit odmaćeg gosta. Naši najvjerniji gosti u sezoni su Austrijanci i Nijemci te u posljednje vrijeme i Skandinavci . Pored toga cilj nam je postati vikend destinacija za goste iz kontinenatalne Hrvatske i urbanih cenatra kao što su Zagreb i Osijek, objasnio je Ganzulić. Ovu je inicijativu podržao i gradonačelnik Kalmeta ujedno čestitavši ljudima iz TZ-ce na uspješnoj turističkoj sezoni. - Prema postignutim rezultatima duplo smo bolji od hrvatskog prosjeka. Samo dobre strategije, rad i kvalitetni turistički proizvodi mogu divesti do ovakvih rezultata, nastavio je. Prostorno-planskom dokumentacijom na području Relje, Ravnica i TIZ-a predviđena je izgradnja hotela s 5 zvjezdica čime potvrđujemo značaj turizma kao strateške gospodarske grane za naš grad. Gradska uprava nastavit će ulaganja u razvoj infrastrukture i održavanje visoke razine komunalne opremeljenosti, naglasio je gradonačelnik. 

Direktor Šupe najavio je početak gradnje Turistiko-informativnog centra u palači Cedulin na Poluotoku.

Prema usvojenom Dnevnom redu članovi Skupštine jednoglasno su usvojili Izvješće o radu Turističkog vijeća TZG Zadra u 2013. godini, Izvješće o obavljenom nadzoru Nadzornog odbora te Financijsko izvješće za 2013. godinu.Od ukupno 19 članova Skupštine TZG Zadra, sjednici je prisustvovalo njih 17 te su jednoglasno usvojili gore navedene izvještaje i izabrali nove članove tijela Zajednice.

Iz Financijskog izvješća TZG Zadra za 2013. godinu proizlazi da su ukupni prihodi ostvareni u iznosu od 9.298.758,33 kn, od čega je 4.554.328,27 kn prikupljeno od boravišne pristojbe (8% više od plana), a 2.591.666,83 kn od turističke članarine (4% više od plana). Ostali prihodi odnose se na prihode iz proračuna Grada, prihode od drugih aktivnosti, ostale nespomenute prihode te prenesene prihode iz prethodne godine.

Ukupni rashodi ostvareni su u iznosu od 8.163.854,67 kn, što je 4% više od planiranog. U strukturi rashoda najznačajniji udjel zauzimaju rashodi dizajna vrijednosti (24%), a odnose se na kulturno-zabavne manifestacije i uređenje turističkog mjesta. Ostatak sredstava utrošeno je na administrativne rashode Ureda (23%), rashode turističko-informativnih centara (11%), rashode komunikacije vrijednosti (17%), transfer boravišne pristojbe Gradu (16%), rashode distribucije i prodaje vrijednosti (3%), rashode internog marketinga (3%), rashode marketinške infrastrukture (1%) te ostale rashodi (1%).

 

Novoizabrani članovi Skupštine TZ grada Zadra:

Dubravko Burić – Spar Hrvatska d.o.o., Mario Božulić - Konzum d.d., Slobodan Erslan – Liburnija d.o.o., Josip Bakmaz – Bakmaz d.o.o., Hrvoje Anić – Intermod d.o.o.- hotel Pinija, Toni Šimac – Borik d.o.o., Ivan Polak – Borik d.d., Almira Grošić Plantak – Punta Skala d.o.o., Marieann Patrk – Punta Skala d.o.o., Robert Varga – Interigre d.o.o., Tomislav Fain – Terra Travel d.o.o., Hrvoje Šestan – Hoteli Zadar d.d., Ratko Knežević – Media Graphics d.o.o., Selma Čmelik – Asta Yachting d.o.o., Tomislav Žepina – Zračna luka Zadar d.o.o., Marijan Oštrić – OTP banka d.d., Stjepan Vučemilović – privatni iznajmljivač, Grgo Peronja – privatni iznajmljivač.

 

Novoizabrani članovi Turističkog vijeća TZ grada Zadra:

Predstavnici hotelijera: Mladenka Štura, Toni Šimac, Hrvoje Anić

Predstavnik trgovine: Mario Božulić

Predstavnik  putničkih agencija: Tomislav Fain

Predstavnik nautičke djelatnosti: Miljenko Dunatov

Predstavnik ugostiteljske djelatnosti: Dubravko Milin

Predstavnik Grada Zadra: Renato Švorinić

U Nadzorni odbor TZ grada Zadra izabrani su Darko Kasap i Josip Klišmanić, a trećeg člana izabrat će Turistička zajednica Zadarske županije.

U Skupštinu Turističke zajednice Zadarske županije izabrani su Tomislav Fain i Grgo Peronja, dok je gospođa Nada Beverin izabrana kao treći član ispred Grada Zadra.


Vezane fotografije

Kalmeta: TZ odradila odličan posao Kalmeta: TZ odradila odličan posao Kalmeta: TZ odradila odličan posao