Japanski veleposlanik uručio zahvalnicu gradonačelniku Kalmeti za podršku organizaciji Tuna, sushi & wine festivala
Japanski veleposlanik uručio zahvalnicu gradonačelniku Kalmeti za podršku organizaciji Tuna, sushi & wine festivala
Fotogalerija Galerija
2. tuna, sushi & wine festival u Zadru - gala večera u Arsenalu -FOTOGALERIJA.

- Prije godinu dana započeli smo s ovim sjajnim događajem čiji je inicijator japanski veleposlanik Keiji Ide, na čemu mu iskreno zahvaljujem, istaknuo je gradonačelnik Zadra, Božidar Kalmeta na gala večeri  Tuna, sushi & wine festivala održanoj u petak u Arsenalu. - Hrvatska tuna iznimno je cijenjena na japanskom tržištu i tamo ju najviše izvozimo,  a japanske tvrtke odlično surađuju s našim tvrtkama stoga nam je ovaj događaj iznimno važan. Sretan sam što se ovako kvalitetno razvija i zahvalan svim sudionicima koji ga svake godine obogaćuju svojim vještinama. Vjerujem da će se na isti način razvijati  i naši odnosi s prijateljima iz Japana, kazao je gradonačelnik te posebno pozdravio Počasni konzulat RH u Osaki, NPO JCEA Japansko-hrvatsko Društvo razmjene i TZ  grada Zadra, još im jednom zahvalivši na trudu i pomoći u organizaciji.

-Lokalna zajednica trebala bi jačati status tune ne samo kao sirovine za izvoz nego i kao vrijedne baze za kreiranje novih proizvoda i poslovnih pothvata pa sam upravo zbog toga prije dvije godine predložio organiziranje ovog festivala. Nadam se da će ovaj festival postati tradicionalan i da će donijeti znatan profit hrvatskom narodu, istaknuo je ovom prigodom veleposlanik Japana, gosp. Keiji Ide dodajući da će japansko veleposlanstvo i dalje sudjelovati i marljivo osmišljavati aktivnosti kako bi se razvijala suradnja između Japana i Zadra.

Japanski veleposlanik uručio je Zahvalnice zaslužnima: gradonačelniku Božidaru Kalmeti, direktoru TZ grada Zadra, Zvonku Šupi, Anti Gotovini iz pakoštanskog tunogojilišta „Pelagos“, Milanu Mandiću iz tunogojilišta „Jadran“ u Pakoštanima i japanskom vlasniku tunogojilišta „Tuna Kali“, Jiro Kambeu.

Večeri u Arsenalu prisustvovalo je preko 600 gostiju i uzvanika, a tridesetak japanskih i hrvatskih kuhara spremalo je stotinu različitih jela od tune. Posebna atrakcija večeri bio je performans rezanja tune u Japanu popularnog imena "Maguro Kaitai", a profesionalni kuhar i vlasnik lanaca VIP restorana te rezač tune, TOSHIHIRO NAKATSUJI zajedno sa suradnicima, sushi majstorom TAKAHIRO KOMORI i pomoćnikom NANA FUJIKAWA pokazao je kako se reže riba potrebna za pripremu sushi-a te formiranje sushi-a i ostalih jela od tune.

U programu su također nastupili japanska bubnjarska Wa-daiko grupa Kiyo Kito Taiko, Aikido klub Zadar koji je prezentirao Aikido obrambene borilačke vještine, Kyudo klub Yumi Zadar koji su posjetiteljima pokazali način korištenja samurai luka i strijele te Kendo klub Ouk iz Zadra koji su izveli japanske borilačke vještine i sporta Kendo mačevanja te mnogi drugi.

Vezane fotografije

Japanski veleposlanik uručio zahvalnicu gradonačelniku Kalmeti za podršku organizaciji Tuna, sushi & wine festivala Japanski veleposlanik uručio zahvalnicu gradonačelniku Kalmeti za podršku organizaciji Tuna, sushi & wine festivala Japanski veleposlanik uručio zahvalnicu gradonačelniku Kalmeti za podršku organizaciji Tuna, sushi & wine festivala Japanski veleposlanik uručio zahvalnicu gradonačelniku Kalmeti za podršku organizaciji Tuna, sushi & wine festivala Japanski veleposlanik uručio zahvalnicu gradonačelniku Kalmeti za podršku organizaciji Tuna, sushi & wine festivala Japanski veleposlanik uručio zahvalnicu gradonačelniku Kalmeti za podršku organizaciji Tuna, sushi & wine festivala