Izložba ratnih fotografija o razaranju Ploče i Dračevca
Izložba ratnih fotografija o razaranju Ploče i Dračevca
Fotogalerija Galerija
Obilježavanje Dana obrane Zadra

U sklopu programa obilježavanja Dana obrane Zadra danas je u bunkeru na Ploči otvorena izložba fotografija razaranja Ploče i Dračevca u Domovinskom ratu. 

Otvaranju izložbe prethodilo je polaganje vijenaca i paljenje svijeća na mjesnom groblju i spomen hodnja 12 kilometara dugom prvom linijom obrane grada, od Bokanjca do Dračevca i Ploče, u organizaciji zadarskih braniteljskih udruga i članova obitelji proginulih branitelja, a u čast svima koji su dali život za obranu Zadra. 

U programu sjećanja na najteže dane u obrani Zadra sudjelovao je i gradonačelnik Božidar Kalmeta sa suradnicima, zamjenikom Ivicom Vlakićem i pročelnikom Marijem Pešutom. Obilježavanje Dana obrane Zadra nastavlja se sutra izložbom ratnih fotografija u Gradskoj loži te utorak kada će pored spomen obilježja na Dračevcu biti održana svečana akademija. Za sve građana koji žele sudjelovati u programu organiziran je besplatan prijevoz autobusima do Dračevca i natrag. Autobusi polaze u 10:30 s autobusnog kolodvora i Male pošte, a povratak je u 14:00.

 

Vezane fotografije

Izložba ratnih fotografija o razaranju Ploče i Dračevca Izložba ratnih fotografija o razaranju Ploče i Dračevca Izložba ratnih fotografija o razaranju Ploče i Dračevca Izložba ratnih fotografija o razaranju Ploče i Dračevca Izložba ratnih fotografija o razaranju Ploče i Dračevca Izložba ratnih fotografija o razaranju Ploče i Dračevca Izložba ratnih fotografija o razaranju Ploče i Dračevca Izložba ratnih fotografija o razaranju Ploče i Dračevca Izložba ratnih fotografija o razaranju Ploče i Dračevca