Izdavaštvo na zadarskom području iznad prosjeka
Izdavaštvo na zadarskom području iznad prosjeka

U Znanstvenoj knjižnici danas je otvorena dvadeseta godišnja izložba ˝Izdavaštvo na zadarskom području ´12.-´13.˝. Otvorenju su prisustvovali mnogi predstavnici zadarskog kulturnog i obrazovnog života, a u ime Grada Zadra nazočili su pročelnik UO za odgoj i školstvo, prof. Joso Nekić te pročelnik UO za kulturu i šport, prof. Radovan Dunatov.

Na samom početku otvorenja, koje je dio raznolikog programa proslave Dana Grada Zadra, prisutnima je dobrodošlicu izrazio ravnatelj Znanstvene knjižnice, prof. Miro Grubić. Zadarska književnost svakako je na visokim razinama, budući da broji između 220 i 230 naslova godišnje, bez obzira na razdoblje krize. Važno je napomenuti kako je najveći izdavač zadarsko Sveučilište, čije je izdavaštvo sve jače te je postalo i vizualno prepoznatljivo. Protekla godina bila je značajna, budući da su se prvi put u izdavaštvu pojavila nova područja kao što su medicina i numizmatika.

Izložbu je službeno otvorio bivši ravnatelj Znanstvene knjižnice Zadar, prof. Davor Aras. ˝Našem gradu je rođendan i dužni smo mu donijeti dar: cvijet kojeg smo njegovali od blagdana Svetog Krševana prošle godine do ovogodišnjeg blagdana. Taj cvijet je bogat, svjež i sjajan i predstavlja doprinos ne samo zadarskoj, već hrvatskoj, a u sadašnjim prilikama, mogu reći i europskoj kulturi.˝ - slikovito je zaključio prof. Aras.

Vezane fotografije

Izdavaštvo na zadarskom području iznad prosjeka Izdavaštvo na zadarskom području iznad prosjeka Izdavaštvo na zadarskom području iznad prosjeka Izdavaštvo na zadarskom području iznad prosjeka Izdavaštvo na zadarskom području iznad prosjeka Izdavaštvo na zadarskom području iznad prosjeka