Hrvatski gradovi se predstavljaju u Parizu
Hrvatski gradovi se predstavljaju u Parizu
Gradonačelnik Branko Dukić predstavlja Zadar u Parizu.

Gradonačelnik Branko Dukić, zajedno s pročelnikom svog ureda Nevenom Klarinom i njegovim zamjenikom Borisom Artićem sudjelovat će  u petak 21. rujna u sjedištu francuskog udruženja poslodavaca MEDEF na sastanku hrvatskih gradova s francuskim tvrtkama. Osim zadarskog gradonačelnika, na sastanku će biti prisutni i gradonačelnici Rijeke i Splita, te predstavnici iz grada Osijeka i Slavonskog Broda. Potporu organizaciji sastanka daje i hrvatska Agencija za investicije i konkurentnost. Osim zajedničkog razgovora s predsjednikom Vijeća poduzetnika FR– RH pri MEDEF International te predsjednikom Radne skupine za održive gradove, MEDEF International, predviđeni su i pojedinačni sastanci predstavnika hrvatskih gradova s francuskim tvrtkama koje su iskazale interes za investiranje i poslovnu suradnju.

Mouvement des entreprises de France (MEDEF), odnosno Pokret poduzetnika Francuske, najveća je federacija poslodavaca u Francuskoj. Ima više od 750.000 tvrtki članica, od kojih su 90 posto mala i srednja poduzeća. MEDEF se bavi lobiranjem na lokalnoj, regionalnoj, nacionalnoj i EU razini. Svake godine MEDEF International organizira niz izaslanstva francuskih poslovnih vođa s konkretnim projektima ciljanim zemljama. MEDEF podržava održivi razvoj, podižući svijest tvrtki na činjenicu da zaštita okoliša također može biti značajna među svojim konkurentnim prednostima.

Nakon programa u MEDEF-u, gradonačelnici će biti primljeni i u OECD-ovom Centru za poduzetništvo, male i srednje tvrtke, gradove i regije, gdje će također imati priliku predstaviti mogućnosti ulaganja i razvoja gospodarstva u svakom pojedinom gradu.