GranCanaria#DesafioJoven
GranCanaria#DesafioJoven
Dvodnevno događanje GranCanaria#DesafioJoven održano je 17.i 18. studenog u Španjolskoj kao dio projekta European Coworking Network.

Dvodnevno događanje GranCanaria#DesafioJoven održano je 17.i 18. studenog u Španjolskoj kao dio projekta European Coworking Network u organizaciji projektnog partnera Sociedad de Promocion Economica de Gran Canaria (SPEGC) koji se u cijelosti financira iz programa Erasmus+. Međunarodni projektni tim uključuje Sociedad de Promocion Economica de Gran Canaria (SPEGC) iz Španjolske, Socialas inovacijas centrs iz Latvije, Grad Zadar, Impact Hub Zagreb iz Hrvatske, P-55 Ltd (LOFFICE) iz Mađarske, Betacowork Collaborative Working iz Belgije te nositelja projekta Agenciju za razvoj Zadarske županije ZADRA NOVA.

Kroz projekt razvijen je model dvodnevnog događanja čiji je cilj promocija coworking koncepta i poduzetništva mladih od 18 do 30 godina koji se žele inspirirati i umrežiti kako bi krenuli u pokretanje vlastitih ideja. Prvi takav događaj uspješno je organiziran u rujnu ove godine u Zagrebu pod nazivom ZagrebYouth#challenge od strane projektnog partnera Impact Hub Zagreb.

Nakon Zagreba, organiziran je GranCanaria#DesafioJoven  u sklopu kojeg po drugi puta se implementirao i obrazovni modul „Postani poduzetnik“ kao projektni rezultat Grada Zadra koji je uključivao mini masterclasseve na temu poslovnog razvoja, strategije i komunikacije. Nakon pohađanja mini masterclassova, 26 sudionika u timovima radilo je zajedno uz podršku mentora na dizajnu poduzetničke ideje kombinirajući 3 hashtaga na temu #sport te pripremu za „pitch“. Pitchevi podrazumijevaju prezentiranje svoje poduzetničke ideje pred žirijem koji odabire pobjedničku ideju. Sljedeće takvo događanje planirano je u organizaciji Grada Zadra pod nazivom ZadarYouth#challenge.

Projekt European Coworking Network ima za cilj promovirati koncept coworkinga među mladima kako bi ih se potaknulo na samozapošljavanje i poduzetništvo. Partneri u projektu su operateri coworking prostora u različitim zemljama pa će projekt omogućiti i povezivanje njihovih korisnika te stjecanje novih znanja, iskustava i kontakata kako za coworking korisnike, tako i za one koji upravljaju coworking prostorima. Vrijednost projekta je 170.000,00 EUR-a, trajat će do kolovoza 2017. godine.

Vezane fotografije

GranCanaria#DesafioJoven GranCanaria#DesafioJoven