Preskoči na sadržaj

Opće vijesti

Gradska knjižnica bogatija za još jedan bibliobus

Gradska knjižnica bogatija za još jedan bibliobus
Gradska knjižnica bogatija za još jedan bibliobus

Evangelistička župa Merzhausen iz Freiburga u Njemačkoj donirala je bibliobus Gradskoj knjižnici Zadar. Donacija je ostvarena posredstvom njemačke humanitarke Regine Kröner, koja ju je priredila u suradnji sa župnikom Martinom Auffahrtom. Nakon programskog dijela, koji se održao u dvorani Gradske knjižnice, ravnatelju Ivanu Peharu uručeni su ključevi autobusa. U ime Grada Zadra, svečanosti su nazočili zamjenik gradonačelnika Zvonimir Vrančić i pročelnik UO za kulturu i šport Radovan Dunatov.

Gradska knjižnica iz njemačkog grada Freiburga predvođena ravnateljicom Elisabeth Willnat, donirala je bibliobus, koji će pomoći već postojećem u ispunjavanju zadaće, odnosno približavanju književnih uradaka, svima onima u čijoj se blizini ne nalazi knjižnica. Vrijedna je to donacija, budući da postojeći bibliobus ima preko tisuću korisnika te na svojem putovanju prijeđe preko 45 postaja.

Zamjenik Vrančić ispričao je gostima iz Njemačke kratku povijest Gradske knjižnice te njezino uspješno djelovanje i u teškim ratnim razdobljima. ˝Grad Zadar kao vlasnik uvijek stoji iza knjižnice i uvijek smo pri ruci za sve što joj treba. Uspjelo se u nastojanjima da se knjižnica približi građanstvu, starijima i mlađima te da se modernizira. Vaša donacija došla je u prave ruke, u ruke ljudima koji znaju svoj posao i koji će tu donaciju iskoristiti u najbolje svrhe.˝ - kazao je Vrančić.

Predstavnike grada Freiburga i župe Merzhausen pozdravili su na njemačkom učenici Osnovne škole Šime Budinić, koji su u kratkom igrokazu ˝Wilkommen in Zadar˝ upoznali goste s najpoznatijim zadarskim znamenitostima. Pored njih, nastupila je i Dječja klapa Bersice. Nakon potpisivanja Ugovora o donaciji i primopredaji, ravnatelju Ivanu Peharu uručeni su ključevi, kako bi bibliobus krenuo u ispunjavanje svoje uloge.

U ovom projektu sudjelovale su i dr. sc. Anita Vulić-Prtorić, voditeljica Studentskog savjetovališta i redovna profesorica na Odjelu za psihologiju Sveučilišta u Zadru te dr. sc. Irena Bezić, gostujuća predavačica na istom odjelu.

Vezane fotografije

Gradska knjižnica bogatija za još jedan bibliobus Gradska knjižnica bogatija za još jedan bibliobus Gradska knjižnica bogatija za još jedan bibliobus Gradska knjižnica bogatija za još jedan bibliobus Gradska knjižnica bogatija za još jedan bibliobus Gradska knjižnica bogatija za još jedan bibliobus Gradska knjižnica bogatija za još jedan bibliobus Gradska knjižnica bogatija za još jedan bibliobus Gradska knjižnica bogatija za još jedan bibliobus