Gradonačelnik primio zadarske barkajole
Gradonačelnik primio zadarske barkajole

Na tradicionalnom božićnom primanju, gradonačelnik Božidar Kalmeta ugostio je danas u Maloj vijećnici zadarske barkajole. Zajedno s pročelnikom UO za kulturu i šport, Radovanom Dunatovom, poslušao je svakodnevne izazove s kojima se susreću te im pružio podršku i ohrabrenje.

Jedan od prepoznatljivijih simbola grada Zadra, svakako su barkajoli. Obiteljska tradicija, prisutna već generacijama, uspješno odolijeva izazovima modernog vremena. Ipak, u svojem radu se svakodnevno susreću s raznim poteškoćama. U njihovom rješavanju prvenstveno traže razumijevanje institucija pa ih je tako, primjerice Porezna uprava oslobodila uvođenja fiskalizacije, umjesto čega koriste biljete. Gradonačelnik im je kazao kako se, za sve što im treba, mogu obratiti Gradskoj upravi. ˝Mi ćemo stajati iza vas, kao i uvijek dosad. Ne morate strepiti pred mogućim promjenama.˝ - poručio je gradonačelnik.

Barkajoli su iskoristili priliku i da se zahvale na suradnji s Gradom Zadrom, koju su ocijenili odličnom. Naglasili su također kako im mnogo pomaže i Turistička zajednica Grada.

Dobra strana svakako je i dalje veliki interes turista, i domaćih i stranih, koji su, osim prijevoza barkama, veoma zainteresirani i za atrakcije zadarske rive. ˝Našem poslu mnogo su doprinijele Morske orgulje i Pozdrav suncu. Turisti puno puta žele, primjerice s Borika, doći do tog dijela rive.˝ - kazao je Zvonko Gregov, jedan od barkajola.

Na samom kraju druženja, gradonačelnik je uručio prigodne poklone uz tradicionalni bakalar za svakog barkajola. Uputio im je i čestitke povodom proslave nadolazećih blagdana, a barkajoli u sastavu: Karlo Sindičić, Ratko Grdović, te Zvonko, Berto i Šime Gregov uzvratili su dobrim željama.

Vezane fotografije

Gradonačelnik primio zadarske barkajole Gradonačelnik primio zadarske barkajole Gradonačelnik primio zadarske barkajole Gradonačelnik primio zadarske barkajole Gradonačelnik primio zadarske barkajole Gradonačelnik primio zadarske barkajole