Gradonačelnik obišao Udrugu slijepih i slabovidnih
Gradonačelnik obišao Udrugu slijepih i slabovidnih

Povodom Međunarodnog dana bijelog štapa gradonačelnik Grada Zadra, Božidar Kalmeta i pročelnik UO za socijalnu skrb Grada Zadra, Mario Pešut, obišli su danas članove Udruge slijepih i slabovidnih Zadarske županije. 

Diplomirani pravnik, Danijel Lončar, predsjednik Udruge slijepih i slabovidnih Zadarske županije, u ime 250 članova udruge, zahvalio je na kontinuiranoj materijaloj i financijskoj podršci Grada Zadra te podsjetio da su jedina udruga u Hravtskoj koja nema nezaposlenih slijepih i slabovidnih članova. Također je dodao da bi slijepima taktilne trake olakšale kretanje zadarskim ulicama. "Za tu su namjenu sredstva osigurana, no da bi se trake postavile neophodna je suradnja s konzervatorima budući da se radi o povijesnoj gradskoj jezgri," istaknuo je gradonačelnik Kalmeta. te dodao da i dalje u potpunosti mogu računati na potporu Grada. "Drago nam je da ste se, kao mladi pravnik, prihvatili ovako važne uloge, a razgovarali smo i o tome kako riješiti vaš status. Vaša struka posebno je potrebna udrugama i spremni smo taj trošak podnijeti," najavio je Kalemta.

Tajnik udruge, Špiro Zrilić, rekao je da arhitektonskih prepreka u gradu nema puno. Posebno je Poluotok pogodan je za kretanje slijepih ljudi, no možda bi se trebalo malo poraditi na novim gradskim četvrtima.

Vezane fotografije

Gradonačelnik obišao Udrugu slijepih i slabovidnih Gradonačelnik obišao Udrugu slijepih i slabovidnih Gradonačelnik obišao Udrugu slijepih i slabovidnih Gradonačelnik obišao Udrugu slijepih i slabovidnih Gradonačelnik obišao Udrugu slijepih i slabovidnih